Koronavirusuutiset Tanskassa

Koronavirusuutiset Tanskassa

Tanska luopui maan sisäisistä koronarajoituksista 10.9.2021 lähtien. Matkustus- ja maahantulorajoitukset ovat edelleen voimassa.

Koronaviruspandemiaan liittyvistä rajoitustoimista Tanskassa

Tanska luopui kaikista maan sisäisistä koronarajoituksista 10. syyskuuta 2021 alkaen. 

Tanskan maahantulosäännöistä

Matkustusta ja maahantuloa koskevat rajoitukset jäävät voimaan myös 10.9. jälkeen. Maahantulosäännöt riippuvat lähtömaan värikategoriasta. Huomioi, että lento- ja laivayhtiöillä voi olla myös omia testi- ja rokotetodistuksia koskevia vaatimuksia. Tarkista matkaasi koskevat vaatimukset suoraan heiltä.

Tarkista, mihin värikategoriaan Suomi kuuluu: https://en.coronasmitte.dk/rules-and-regulations/entry-into-denmark/categorization-of-countries(Länk till en annan webbplats.)

Tanskan rokotetodistus- ja testivaatimukset

Jos olet sairastanut koronataudin tai saanut täyden rokotesarjan Euroopan lääkevirasto EMA:n hyväksymällä(Länk till en annan webbplats.) rokotteella: 
Sinun ei tarvitse mennä testiin ennen maahantuloa eikä sen jälkeen. Sinun ei myöskään tarvitse jäädä karanteeniin. Sairastetusta koronataudista tulee voida esittää 14 päivää -  12 kk vanha PCR-testitodistus. Toinen rokoteannos tulee olla saatuna vähintään 14 päivää ennen maahantuloa.

Jos et ole sairastanut koronatautia tai saanut täyttä rokotesarjaa EMA:n hyväksymällä rokotteella: 
Maahantulosäännöt riippuvat kohdallasi siitä, mihin kategoriaan lähtömaasi kuuluu. Jos testiä vaaditaan, sen tulee olla enintään 72h vanha PCR- tai enintään 48h vanha antigeenitesti (pikatesti). Tarkista testivaatimuksia koskevat ajankohtaiset säännöt: https://en.coronasmitte.dk/covidtravelrules(Länk till en annan webbplats.)

Alle 16-vuotiailta ei vaadita negatiivista testitulosta Tanskaan matkustettaessa. 16-17-vuotiailta, jotka matkustavat täyden rokotussarjan saaneen tai koronataudin sairastaneen huoltajan kanssa, ei myöskään vaadita testiä.

Kehotamme Tanskaan matkustavia soittamaan koronaneuvontalinjaan ennen matkaansa ajantasaisten maahantulosääntöjen selvittämiseksi: (+45) 7020 6044.

Kaikki maahantulosääntöihin liittyvä ohjeistus on koottu Tanskan viranomaisten sivuille: https://en.coronasmitte.dk/(Länk till en annan webbplats.). Sivuston sisältöä koskevissa kysymyksissä kehotamme ottamaan yhteyttä koronaneuvontalinjaan.

Matkustamisesta Färsaarille(Länk till en annan webbplats.)Färsaarten paikallisviranomaisten koronaneuvontapalvelu: (+298) 30 40 40.

Matkustamisesta Grönlantiin(Länk till en annan webbplats.)Grönlannin paikallisviranomaisten koronaneuvontapalvelu: corona@nanoq.gl / (+299) 80 11 00.

Koronatesteistä ja lääkärihoidosta Tanskassa

Tanskassa tilapäisesti käymässä olevat Pohjoismaan kansalaiset saavat tarvittaessa välttämättömän lääkärihoidon samoin ehdoin kuin maassa pysyvästi asuvat. Kaikille matkailijoille suositellaan Kelasta saatavan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista. Matkailijat voivat tarvittaessa soittaa valtakunnalliseen lääkäripäivystyksen numeroon (+45) 1813.

Konsulaatin asiakaspalvelu

Otamme vastaan asiakkaita ainoastaan ajanvarauksella. Varaa aika(Länk till en annan webbplats.)

Voit myös ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse consulate.kob(a)formin.fi tai puhelimitse arkipäivisin klo 9-12 numerossa (+45) 33 13 42 14.

Poikkeukset(Länk till en annan webbplats.) konsulaatin normaaleihin aukioloaikoihin.

Huomioithan, että passien ja henkilökorttien käsittely- ja toimitusajat saattavat koronapandemiasta johtuen olla normaalia pidempiä.

Lisätietoa konsulaatin palveluista(Länk till en annan webbplats.).

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Länk till en annan webbplats.) tekemistä kaikille matkailijoille ja Tanskassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.