Aktuellt om coronasituationen i Danmark

Danmark tog bort de sista coronarestriktionerna den 29.3.2022. Denna nyhet kommer inte längre att uppdateras.

Danmark har tagit bort alla restriktioner

De sista inreserestriktionerna relaterade till covid-19 togs bort den 29.3.2022. Övriga restriktioner släpptes redan tidigare under året.

Information om det aktuella epidemiläget finns på danska myndigheters webbplats: https://en.coronasmitte.dk/(Länk till en annan webbplats.).  

OBS: denna nyhet kommer inte längre att uppdateras.

Om coronatest och läkarvård i Danmark

Nordiska medborgare som tillfälligt vistas i Danmark får vid behov läkarvård på samma villkor som personer som är fast bosatta i landet. Alla resenärer rekommenderas att skaffa FPA:s europeiska sjukvårdskort. Vid behov kan resenärer ringa det riksomfattande läkarjournumret (+45) 1813.

Alla testcenter (Länk till en annan webbplats.)i Danmark. 

Konsulatets kundtjänst

Vår kundtjänst fungerar endast med tidsbeställning. Kom ihåg att avboka din tidsbeställning i tid om du inte har möjlighet att komma. Boka tid här(Länk till en annan webbplats.).

Du kan också skriva till oss på consulate.kob(a)formin.fi eller ringa oss på (+45) 33 13 42 14, vardagar klockan 9-12.

Avvikande öppettider(Länk till en annan webbplats.) på konsulatet.

Mer information om konsulatets tjänster(Länk till en annan webbplats.).

Ambassaden rekommenderar alla resenärer och personer som befinner sig i Danmark att göra en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.). Om du inte uppgett något slutdatum i din reseanmälan eller om du återvänt till Finland tidigare än planerat, ska du radera din anmälan. Om du har registrerat dig i tjänsten, kan du redigera din anmälan själv. Om du inte är registrerad, skicka begäran om avregistrering till  KPA-10@formin.fi.