DevPlat finansierar innovation för asiatiska och afrikanska marknader

Developing Markets Platform (DevPlat) är Business Finlands och utrikesministeriets gemensamma plattform som samlar tjänster för företag och deras partner som är intresserade av tillväxtmarknader. DevPlat erbjuder information, rådgivning, kontakter och projektfinansiering i anslutning till tillväxtmarknader.

En central del av plattformen är finansieringen av utvecklingsinnovation i enlighet med de globala målen för hållbar utveckling. Plattformen stöder insatser i företag, civilsamhällesorganisationer, vid forskningsinstitutioner och andra organisationer, för innovation och kompetensutveckling som främjar välfärden för fattiga människor i utvecklingsländerna.

Föregångaren till DevPlat var Business Finlands och utrikesministeriets gemensamma program BEAM, som stödde utvecklingsinnovation. BEAM avslutades 2019. Programmet aktiverade ett stort antal finländska företag och andra aktörer i att innovera för att uppnå målen för hållbar utveckling. Under fem år finansierade programmet över 150 projekt med en total volym på cirka 60 miljoner euro.

Mer information om DevPlat finns på Business Finlands webbplats(Länk till en annan webbplats.).