Koronavirusuutiset Kuubassa

Koronavirusuutiset Kuubassa

Kaupalliset lennot on aloitettu kansainväliselle Jose Martí- lentokentälle. 

Matkustus:

Rajoitukset 5.7.2021 alkaen

Kaikkien matkustajien on esitettävä negatiivinen tulos COVID-19-PCR-testistä, joka on tehty enintään 72 tuntia ennen saapumista.

Heidän on myös ilmoitettava terveydentilastaan ja tehtävä COVID-19-PCR-testi saavuttaessa.

Kaikkien matkustajien on oltava pakollisessa eristyksessä seitsemän päivää ja heille on tehtävä toinen PCR-testi viidentenä tai kuudentena päivänä. Eristysjakso päättyy, kun toinen testitulos on negatiivinen. Kuuban kansalaiset ja asukkaat voivat suorittaa eristysaikansa nimetyissä keskuksissa ilmaiseksi, kun taas ulkomaalaiset joutuvat eristäytymään nimetyissä hotelleissa omakustanteisesti. Viranomaiset siirtävät COVID-19-positiivisen testituloksen saaneen sairaalaan tai terveyskeskukseen.

Kaikkien matkustajien on maksettava terveys- / terveysvero, joka sisältyy lentolipun hintaan, puhdistuskustannusten ja COVID-19 -testauksen kustannusten kattamiseksi.

Jotkut lentotoiminnot jatkuvat; lentoja on kuitenkin rajoitetusti, ja peruutuksia voi tapahtua ilman erillistä ilmoitusta.

Ihmisiä pyydetään jatkamaan turvavälien noudattamista ja pitämään huolta käsihygieniasta. Kuubassa on pakollista käyttää hengityssuojainta. 

Lisätietoja : https://www.garda.com/crisis24/news-alerts/498366/cuba-authorities-maintain-most-covid-19-related-travel-protocols-and-domestic-restrictions-as-of-july-5-update-23(Länk till en annan webbplats.)

Ohjeita eri ministeriöiden nettisivuilta:

Ohjeistus muuttuu lähes päivittäin, joten matkustajia suositellaan seuraamaan Kuuban terveysministeriön tiedotteita(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) (espanjankielinen):

Hyödyllistä tieto saa myös seuraamalla Kuuban hallituksen virallisia nettisivuja(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) (espanjankielinen)

Ulkomaalaisten, joiden on tarve jatkaa oleskelulupaa, tulee olla yhteydessä Kuuban maahanmuuttoviranomaisiin. Sisäministeriön palvelut löytyvät tästä (espanjankielinen):

Kuuban sisäministeriö(Länk till en annan webbplats.) 

Suomella ei ole Kuubassa suurlähetystöä. Ruotsin suurlähetystö(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) auttaa tietyissä konsulipalveluihin liittyvissä asioissa.  Huomioi COVID 19- tilanteen aiheuttamat poikkeusajat. Hätätapauksissa voi kääntyä myös toisen EU-maan suurlähetystön puoleen.

Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen(Länk till en annan webbplats.) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.