Fest för att fira FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och dess betydelse för tillgodoseendet av alla mänskliga rättigheter

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år. Jubileumsåret till ära ordnar utrikesministeriet i samarbete med flera samarbetspartner en festtillställning i Musikhuset den 8 december.

Mänskliga Rättigheter 75

På tillställningen diskuteras hur FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna kan såväl bidra till att lösa aktuella globala utmaningar som stödja oss i vardagen. På tillställningen hörs bland annat internationella och finländska människorättsförsvarare, politiska beslutsfattare och ungdomar. 

Publiken får också höra två musikföreställningar som beskriver förklaringen. Låtarna vann den låtutmaning som ordnades med anledning av jubileumsåret. Deltagarna uppmuntras att fundera på hur var och en av oss kan främja de mänskliga rättigheterna i vårt dagliga liv.

Tillställningen ordnas av utrikesministeriet tillsammans med Amnesty Internationals finländska sektion, Europaparlamentets informationskontor i Finland, Helsingfors stad, Människorättscentret, Förbundet för mänskliga rättigheter, Medborgarorganisationernas stiftelse för mänskliga rättigheter KIOS, Finlands FN-förbund och Finlands FN-ungdom.

Mer information

  • Ann-Mari Fröberg, teamledare, enheten för politiska frågor om mänskliga rättigheter, tfn +358 295 350 896
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@gov.fi.