Uusi kiertävä suurlähettiläs ja sivuakkreditointeja

Uusi kiertävä suurlähettiläs ja sivuakkreditointeja

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 16. lokakuuta määrännyt uuden kiertävän suurlähettilään ja sivuakkreditointeja.

Kuvassa Kirsti Narinen
Kuva: Sven Tupits

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Kirsti Narisen ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään tehtävään 19.10.2020 lukien toimialueenaan Georgia.

Narinen siirtyy tehtävään toimittuaan Euroopan Hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksessa kansainvälisten suhteiden päällikkönä 2018-2020, jota ennen hän toimi edustuston päällikkönä Tallinnan suurlähetystössä vuosina 2014-2018. Muuta edustustokokemusta hänellä on kakkosvirkamiehen tehtävistä Tallinnasta, Ljubljanasta ja Pietarista.

Ministeriön päässä Narinen on työskennellyt mm. hallintopalveluissa työhyvinvointipalvelut-ryhmän vetäjänä ja yksikönpäällikkönä työhyvinvointiyksikössä vuosina 2010-2014 ja tätä ennen Eurooppa-osastolla EU-koordinaatiotehtävissä. Ulkoministeriön palvelukseen Narinen on tullut vuonna 1984. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Tasavallan presidentti sivuakkreditoi Ateenan suurlähetystön päällikön Jari Gustafssonin Albaniaan, Bangkokin suurlähetystön päällikön Jyri Järviahon Kambodžaan ja Soulin suurlähetystön päällikön Pekka Metson Korean demokraattiseen kansantasavaltaan.

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 535 0038