Mediapalvelut

Ulkoministeriön viestintäosasto palvelee mediaa ulkoasiainhallinnon toimialaan liittyvissä kysymyksissä.

Palvelut kansainväliselle medialle

Ulkoministeriön viestintäosasto vastaa yhteydenpidosta ja verkostoitumisesta ulkomaisen median kanssa Suomessa ja kansainvälisesti.

Viestintäosasto järjestää vuosittain toimittajavierailuja, jotka painottuvat Suomelle keskeisiin teemoihin.

Viestintäosasto avustaa valtiovierailujen yhteydessä mediajärjestelyissä ja toimittajaryhmien ohjelmien suunnittelussa. Myös kulttuuridiplomatiaan liittyviä vierailuja järjestetään säännöllisesti.

Yhteyshenkilö: Vierailukoordinaattori, yksikönpäällikkö sijainen Katja Karppinen-Njock, +358 295 351 948

Suomen presidentinvaalien ja eduskuntavaalien aikaan ulkoministeriön viestintäosasto vastaa ulkomaisten toimittajien akkreditoinneista ja avustaa toimittajia käytännön järjestelyissä ja yhteydenpidossa suomalaisiin poliittisiin toimijoihin.

Kansainvälinen lehdistökeskus (IPC)

Kansainvälinen lehdistökeskus (International Press Centre, IPC) tarjoaa palveluja ja verkostoitumismahdollisuuksia Suomessa työskenteleville ulkomaalaisten tiedotusvälineiden toimittajille. Lehdistökeskuksen toiminnasta vastaa ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikkö.

Jos työskentelet Suomessa ulkomaisen median edustajana, voit hakea IPC:n lehdistökorttia. Lehdistökortti ei ole edellytys toimittajana työskentelylle Suomessa ja sen haltijan on yhä rekisteröidyttävä tapahtumiin, jotka vaativat akkreditoitumista. 

Yhteyshenkilö: Hanni Hyvärinen
Puh. +358 295 350 196
Sähköpostiosoite: presscenter(at)formin.fi