Ulkoministeriön arvot

Tältä sivulta löydät ulkoministeriön arvot ja niihin perustuvan henkilöstöstrategian.

Arvolauseemme

Kuvassa vanhempi taluttaa lasta suojatien yli. Taustalla näkyy kaupungin siluettia, taloja, tuulimyllyjä ja juna.

  • ​​​Työskentelemme Suomen ja paremman maailman puolesta. Edistämme Suomen ja suomalaisten turvallisuutta, menestymistä ja hyvinvointia. Rakennamme oikeudenmukaista ja kestävää maailmaa.

Nainen pitää käsissään ulkoministeriön logolla varustettua suurennuslasia, joka yhdistyy katkoviivojen kautta taustalla oleviin palloihin. Pallojen sisällä on erilaisia asioita symboloivia objekteja, mukaan lukien Twitterin logo, lukko, kirjekuori, maapallo, hashtag, kolme palkkia symboloimassa tilastoja, ihmisiä symboloivat nappulat, kaksi ratasta ja paikkatietomerkki.

  • Etsimme uusia näkökulmia. Maailma muuttuu – niin mekin. Uskallamme kyseenalaistaa ja kokeilemme rohkeasti. Kehitymme jatkuvasti ja keskitymme olennaiseen.​

Mies ja nainen kiipeävät viestikuplien muodostamia portaita kohti syttyvää lamppua.

  • Löydämme ratkaisut yhdessä. Keskustelemme avoimesti toistemme näkemyksiä arvostaen. Jaamme tietoa ja osaamistamme ja luomme kumppanuuksia. Suomalaiset ratkaisut auttavat koko maailmaa.

Erivärisiä ihmisten käsiä, joissa kynä, lehtiö, puhelin, kahvikuppi, tietokoneen hiiri.

  • Saamme erilaisuudesta voimaa. On rikkaus, että tulemme monenlaisista taustoista ja teemme erilaisia tehtäviä. Jokaisen työpanos on tärkeä, ja kaikkia tarvitaan onnistumiseen. Yhdessä olemme enemmän.​

Henkilöstöstrategia

Ulkoministeriön henkilöstöstrategia 2021–2025