YK:n maakoordinaattorin avustajan tehtävät – Sarc-ohjelma

SARC-ohjelma tarjoaa suomalaisille kehitysyhteistyön asiantuntijoille mahdollisuuden työskennellä asiantuntijatehtävissä YK:n maatoimistossa.

Maakoordinaattorin avustaja (Special Assistant to the Resident Coordinator, SARC) työskentelee Suomen kehitysyhteistyön kumppanimaassa sijaitsevassa YK:n maakoordinaattorin toimistossa. Maakoordinaattori johtaa YK:n maatiimiä.

Maakoordinaattorin avustaja toimii koko kautensa samassa kohteessa.

Kuka voi hakea Sarc-tehtävää?

Sarc-tehtäviin hakevilta edellytetään

  • Suomen kansalaisuutta
  • ylempää korkeakoulututkintoa
  • max. 38 vuoden ikää hakuvuoden loppuun mennessä
  • vähintään 5 vuotta koulutustaan (tai haettavaa tehtävää) vastaavaa työkokemusta
  • suomen tai ruotsin kielen taitoa 
  • erinomaista suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

YK:n apulaisasiantuntijana (JPO) tai YK:n vapaaehtoisena (UNV) työskennelleet voivat hakea maakoordinaattorin avustaja -tehtäviin, kun aiempi JPO/UNV-toimikausi (vähintään kaksi vuotta) on kokonaisuudessaan suoritettu. 

Avoimet paikat

Ulkoministeriö rahoittaa vuosittain 1-2 suomalaista YK:n maakoordinaattorin avustajan -tehtävään.

Avoimista tehtävistä ilmoitetaan yleensä alkuvuodesta, mutta tehtäviä voi avautua ympäri vuoden. Avoimet SARC-tehtävät löydät täältä: Avoimet tehtävät kansainvälisissä järjestöissä.

Ohjelmaan valitut osallistuvat kehitysyhteistyön peruskurssille

Sarc-ohjelmaan valitut henkilöt osallistuvat ennen lähtöään ulkoministeriön järjestämälle kehityspolitiikan ja -yhteistyön peruskurssille, jolla tutustutaan Suomen kehityspoliittiseen ohjelmaan ja kehitysyhteistyön muotoihin.

Taustaa

Sarc-ohjelma perustettiin vuonna 2003. Sen perusti JPO Service Tanskan hallituksen aloitteesta. Suomi on liittynyt mukaan ohjelmaan vuonna 2015.

Ulkoasianministeriö rahoittaa SARC-ohjelmaa kehitysyhteistyön määrärahoista. Ohjelma edistää Suomen kehityspolitiikan tavoitteita. 

Vastuut ulkoministeriössä

Maakoordinaattorin avustajan tehtävien suunnittelusta ja hallinnoinnista vastaa ulkoministeriön Kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö. Yksikkö valitsee rahoitettavien tehtävien tehtävänkuvat ja sijaintipaikat yhteistyössä ministeriön muiden yksiköiden ja edustustojen sekä kansainvälisten järjestöjen kanssa.

Tämän sivun sisällöstä vastaa