Noudata erityistä varovaisuutta matkustaessasi EU- ja Schengen-alueelle.

Vältä edelleen tarpeetonta matkustamista EU- ja Schengen-alueiden ulkopuolelle, poikkeuksena maat, joiden osalta hallitus on poistanut maahantulon rajoitukset. Lisäksi vältä kaikkea matkustamista Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan, Intiaan ja Venäjälle.

Jos päätät matkustaa, tarkista ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta. Ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n karanteeniohjeistus

Lue lisää

Päivystys 24/7

Hätätilanteessa ota yhteys kohdemaan pelastusviranomaisiin. Jos tarvitset konsuliapua, ota yhteyttä Suomen ulkomailla olevaan edustustoon tai ulkoministeriöön Helsingissä. Ulkoministeriön päivystys palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Ulkoministeriön päivystysnumero 24/7: +358 9 1605 5555 (puhelut tallennetaan)

Hätätilanteessa kohdemaan viranomaisilla on vastuu myös maassaan oleskelevista ulkomaalaisista. Kiireellisen avun saamiseksi ota yhteyttä kohdemaan omiin pelastusviranomaisiin (poliisi, palokunta, ambulanssi).

Kriisitilanteissa seuraa paikallisia tiedotusvälineitä ja noudata paikallisten viranomaisten antamia ohjeita.

Edustustot tarjoavat konsulipalveluita tilanteissa, joissa Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva ulkomaalainen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) (Linkki toiselle verkkosivustolle)on joutunut ulkomailla hätään sairauden, tapaturman, onnettomuuden, rikoksen kohteeksi joutumisen tai muun näihin rinnastettavan syyn vuoksi. Kriisitilanteita ovat esimerkiksi luonnonmullistukset, suuronnettomuudet, poliittiset levottomuudet, sota ja alueelliset selkkaukset sekä laajat epidemiat.

Suomen ulkomailla olevat edustustot palvelevat edustuston verkkosivuilla (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)ilmoitettuina aukioloaikoina.

Suomessa ulkoministeriön päivystys toimii vuorokauden ympäri jokaisena päivänä.

Puh. +358 9 1605 5555 (puhelut tallennetaan)

Sähköpostitse paivystys.um@formin.fi

Virka-aikana ma–pe klo 8.00–16.15 voit myös ottaa yhteyttä konsuliasioiden yksikköön (KPA-10):

Vaihde: puh. +358 295 350 000

Sähköpostiosoite: kpa-10@formin.fi

 

 

Tämän sivun sisällöstä vastaa