EEP Afrikka -rahasto tukee ympäristö- ja energiainnovaatioita

Ympäristö- ja energiakumppanuusohjelma EEP (Energy and Environment Partnership) alkoi itäisessä ja eteläisessä Afrikassa alkoi vuonna 2010. Nykyisin EEP Afrikka toimii rahastona, jota hallinnoi Pohjoismainen kehitysrahasto NDF.

EEP Afrikka -rahaston kautta tuetaan puhtaan energian käyttöä ja saatavuuden parantamista, energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä edistävää liiketoimintaan 15 eri kohdemaassa Etelä- ja Itä-Afrikassa. Hankehakemuksista on käytävä ilmi, että tukijakson jälkeen liiketoiminnalla on edellytykset jatkua ilman tukea.

Rahoitusvaihtoehtoja on kaksi. Ensimmäisestä pystyy hakemaan 0,2–1 miljoonaa euroa avustusta tai korotonta lainaa kaupallistamisen alkuvaiheeseen. Toisesta puolestaan voi saada enintään kahden miljoonan euron edestä lainaa, takuita tai muuta taloudellisen riskin jakamiseen tarkoitettua rahoitusta liiketoiminnan jatkokehittämiseen tai laajentamiseen.

Alun perin EEP-ohjelma alkoi Keski-Amerikan maissa sekä Andien alueelta (nämä ohjelmat ovat päättyneet) ja laajeni Mekongin alueelle Kaakkois-Aasiaan vuonna 2009 (jossa se jatkui vuoden 2018 loppuun).

Lue lisää EEP Afrikka ohjelmasta (englanniksi)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja EEP Afrikan tuloksista (englanniksi)(Linkki toiselle web-sivustolle.)