Finnfund sijoittaa yritystoimintaan kehitysmaissa

Finnfund myöntää pitkäaikaista rahoitusta kehitys- ja siirtymätalousmaiden vastuulliseen yksityiseen yritystoimintaan.

Finnfund on kehitysrahoituslaitos, jonka enemmistöomistaja on Suomen valtio. Se tarjoaa yrityksille pitkäaikaista riskirahoitusta ja investointilainoja kannattaviin hankkeisiin kehitysmaissa.

Finnfundin tavoitteena on edistää kehitysmaiden taloudellista ja sosiaalista kehitystä rahoittamalla niissä yksityistä yritystoimintaa. Rahoitettavilta hankkeilta edellytetään kannattavuutta, ympäristöä ja yhteiskuntaa koskevaa vastuullisuutta sekä mitattavia kehitysvaikutuksia kohdemaassa. Myös Finnfundin oman toiminnan pitää olla taloudellisesti kannattavaa.

Finnfundia pääomitetaan kehitysyhteistyömäärärahoista vuosittain noin 10 miljoonalla eurolla. Finnfundia on myös rahoitettu finanssisijoitusmäärärahasta 130 miljoonalla euron vaihtovelkakirjalainalla vuonna 2016 sekä 210 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainalla vuonna 2019. Lisäksi Finnfundin liikevoitto kasvattaa sen pääomaa. Vuonna 2018 Finnfund teki uusia rahoituspäätöksiä 154 miljoonan euron edestä ja sijoitussalkun arvo oli 551 miljoonaa euroa.

Tutustu Finnfundin toimintaan tarkemmin Finnfundin omalla sivustolla(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).