Muista päivittää henkilötietosi

Jos olet Suomen kansalainen ja asut ulkomailla, olet velvollinen päivittämään henkilötietosi. Ilmoita muutoksista Digi-ja väestötietoviraston (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)ylläpitämään Suomen väestötietojärjestelmään. Tällaisia tietoja ovat muun muassa tiedot avioliitosta, lasten syntymästä ja asuinosoitteesta. Voit tehdä ilmoituksen joko viimeisen kotikuntasi maistraattiin tai lähimpään Suomen edustustoon nykyisessä asuinmaassasi. 

Jotta ulkomaisen asiakirjan perusteella voidaan merkitä tietoja väestötietojärjestelmään, asiakirjaan (esim. syntymä-, vihki- tai kuolintodistus) on hankittava apostille tai se on muuten laillistettava. Apostillen voit hankkia ns. Haagin apostillesopimukseen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) liittyneessä valtiossa siltä viranomaiselta, jolle apostillen antaminen on annettu tehtäväksi tuossa valtiossa.

Jos apostillea ei voi saada, ulkomainen asiakirja on laillistettava muulla tavalla. Muu laillistaminen tapahtuu pääsääntöisesti siten, että hankit asiakirjaan laillistamisleimat sekä asiakirjan antaneen valtion ulkoministeriöstä että sen jälkeen Suomen edustustosta tuossa maassa.

Koska todistus on laadittu yleensä antomaan kielellä, sen tulee olla virallisen kääntäjän(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) kääntämä joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ulkomailla tehdyn käännöksen tulee olla laillistettu.

Lisätietoja Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilta – Ohjeita ulkosuomalaisille(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Tarkasta tietosi

Halutessasi sinulla on mahdollisuus tarkastaa mitä tietoja sinusta on tallennettu väestötietojärjestelmään(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Tarvittaessa voit pyytää tekemään korjauksia virheellisiin merkintöihin.

Tässä palvelussa myös

Tämän sivun sisällöstä vastaa