Sähköinen asiointipalvelu kansalaisjärjestöille

Kansalaisjärjestöt hakevat valtionavustusta kehitysyhteistyöhankkeisiinsa sähköisen asioinnin kautta. Kansalaisyhteiskuntayksikön virkamiehet opastavat mielellään hakuun liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä suoraan hankevastuuvirkamieheesi (kansalaisyhteiskuntayksikön yhteystiedot) tai yksikön yleiseen osoitteeseen keo-30@formin.fi.

Y-tunnus

Jos järjestölläsi ei jo ole Y-tunnusta, järjestön tulee hankkia sellainen. Hae Y-tunnusta verohallinnon Y-1 lomakkeella, joka löytyy YTJ-palvelun sivuilta. Täytä lomake ja postita se osoitteeseen

PRH-Verohallinto, Yritystietojärjestelmä
PL 2000
00231 Helsinki

tai palauta Patentti- ja rekisterihallitukseen, Verohallinnon toimipisteisiin, ELY-keskuksiin tai maistraatteihin.

Y-tunnuksen saa noin kahden työpäivän kuluttua lomakkeen jättämisestä. Yhdistykselle Y-tunnuksen hankkiminen on maksutonta.

KATSO-tunnisteet

Y-tunnuksen hankkimisen jälkeen järjestösi tulee hankkia KATSO-tunnisteet osoitteessa https://yritys.tunnistus.fi/main.

Katso-tunnisteen voi saada käyttöönsä henkilö, jolla on järjestön nimenkirjoitusoikeus. KATSO-tunnisteita käyttämällä ulkoministeriö varmistaa, että henkilöllä, joka jättää hankehakemuksen, on oikeus edustaa järjestöä.

Lisätietoja KATSO-tunnistuksesta voi lukea Verohallinnon verkkosivulta. KATSO-tunnisteisiin liittyvissä ongelmissa ole yhteydessä verohallinnon KATSO tukipalveluun.

Ulkoministeriön asiointitili

Järjestösi tulee rekisteröityä ulkoasiainministeriön asiointipalveluun ja perustaa asiointitili. Palauta täytetyt lomakkeet ja kaikki liitteet asiointitilin kautta. Kirjaudu asiointitilille KATSO-tunnisteiden avulla asiointipalvelun verkkosivuilla, kuten verkkopankkiin.

Lisätietoja

Sähköiseen asiointiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteys järjestösi vastuuvirkamieheen.

Y-tunnus-asioissa neuvoo Patentti- ja rekisterihallitus ja paikallinen verotoimisto. KATSO-tunniste asioissa palvelee KATSO-tukipalvelu numerossa 020 697 040 tai sähköpostitse katso@vero.fi.

Tämän sivun sisällöstä vastaa