Tuet kehityspolitiikan tutkijoille

Ulkoministeriö rahoittaa kehitykseen ja kehitysmaihin keskittyvää tutkimusta, joka auttaa ymmärtämään köyhyyttä ja kehitystä sekä niiden syy–seuraus-suhteita.

Rahoitusta tutkimukseen eri kanavien kautta

Ulkoministeriö ja Suomen Akatemia rahoittavat yhdessä Suomen Akatemian kehitystutkimusta. Tutkimushankkeet ovat yleensä monivuotisia. Hakuohjeet löytyvät Suomen Akatemian kehitystutkimus(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) -verkkosivuilta.

Ulkoministeriö myöntää tukea myös kansainvälisille tutkimuslaitoksille ja -hankkeille. Tällaisia ovat esimerkiksi Pohjoismainen Afrikka-instituutti(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) ja Kehityshallinnon eurooppalainen keskus (ECDPM)(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisäksi ulkoministeriö myöntää tukea useille monenkeskisten järjestöjen tutkimuslaitoksille ja -ohjelmille, kuten Maailmanpankin Knowledge for Change -ohjelma (KCP)(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) ja YK:n Wider-instituutti(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).  

Kehitystutkimusta tuetaan myös osana maa- ja alueohjelmia.

Lisätietoa tuesta antaa kehityspolitiikan yksikkö (avautuu uuteen ikkunaan).

 

 

Tämän sivun sisällöstä vastaa