Äänestäminen ulkomailla

Ulkoministeriö vastaa ennakkoäänestyksen järjestämisestä ulkomailla (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)ja suomalaisilla aluksilla. Voit äänestää ulkomailla asetuksella säädetyissä Suomen edustustoissa. Suomalaisessa laivassa sen ollessa ulkomailla saat äänestää ennakolta, jos olet sen henkilökuntaan kuuluva äänioikeutettu.

Oikeusministeriö kertoo ennakkoäänestysjärjestelyistä www.vaalit.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)-sivuilla, kun se on ajankohtaista.

Jos olet ulkomailla pysyvästi asuva Suomen kansalainen, olet äänioikeutettu Suomessa toimitettavissa eduskuntavaaleissa ja presidentinvaalissa. Olet äänioikeutettu myös Suomessa toimitettavissa europarlamenttivaaleissa, jollet ole ilmoittautunut asuinmaasi europarlamenttivaalien vaaliluetteloon.

Väestörekisterikeskus (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)lähettää jokaiselle äänioikeusrekisteriin otetulle ulkosuomalaiselle ilmoituksen äänioikeudesta (ilmoituskortti) siihen osoitteeseen, joka on merkitty hänen kohdalleen Suomen väestötietojärjestelmään. Huolehdi siitä, että osoitetietosi ovat ajan tasalla.

Tämän sivun sisällöstä vastaa