Matkavakuutus 

Suosittelemme aina yksityisen matkavakuutuksen ottamista, sillä EU:n alueella käytettävä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata erityishoidon tai kotiutusta vaativien sairas- ja kuolemantapauksien kuluja.

Tapaturma-alttiiden erikoislajien (kuten esimerkiksi laitesukellus, vuorikiipeily, syöksylasku) harrastajien ja riskialttiille alueille matkustavien on lisäksi hyvä erikseen tarkistaa, että vakuutussuoja on tarpeeksi kattava.

Sairastapauksessa kannattaa ottaa yhteyttä vakuutusyhtiön vahinkopäivystykseen. He voivat antaa toimintaohjeita, ottaa yhteyttä hoitavaan lääkäriin ja tarvittaessa järjestää potilaan kotiinkuljetuksen.  

Jos tarvitset hädänalaisessa tilanteessa konsuliapua, ota yhteyttä Suomen ulkomailla olevaan edustustoon tai kunniakonsuliin. Mikäli Suomella ei ole maassa omaa edustustoa, voit myös kääntyä minkä tahansa toisen EU-maan edustuston puoleen.  

Matkavakuutus
Varmista ennen matkalle lähtöä matkavakuutuksesi kattavuus ja voimassaolo. Kuva: EU

 

Tässä palvelussa myös

Tämän sivun sisällöstä vastaa

Ennen matkaa, muista 4 M:ää

1

Matkustustiedotteet

Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle.

Lue matkustustiedotteita
2

Matkustusilmoitus

Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa.

Tee matkustusilmoitus
3

Matkavakuutus

Liikkumisvapaus on suomalaisten perustuslaillinen oikeus. Päätät itse minne matkustat ja minkälaisia riskejä olet valmis ottamaan. Kattava matkavakuutus on tärkeä ottaa ennen matkaa.

Hanki matkavakuutus
4

Matkustusasiakirjat

Ennen matkaa tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liittyvät määräykset.

Tarkista matkustusasiakirjat