Matkavakuutus 

Suosittelemme aina matkavakuutuksen ottamista. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja, jotka aiheutuvat esimerkiksi sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan. 

Tarkista vakuutussuojan kattavuus

Tutustu matkavakuutuksen ehtoihin. Tarkista ennen matkaa matkavakuutuksesi kattavuus ja voimassaolo erityisesti jos matkustat riskialttiille alueille, olet raskaana tai sinulla on jokin sairaus. Jos ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma pahenee ulkomailla, vakuutusyhtiö ei aina korvaa sairaanhoidosta aiheutuneita kuluja tai se korvaa niitä vain rajoitetusti.

Myös tapaturma-alttiiden erikoislajien (esimerkiksi laitesukellus, kiipeily-, ilmailu- ja taistelulajit) harrastajien on hyvä varmistaa erikseen, että vakuutussuoja on tarpeeksi kattava.

Sairastapauksessa yhteys omaan vakuutusyhtiöön

Sairastapauksessa ota yhteyttä vakuutusyhtiösi vahinkopäivystykseen. He antavat toimintaohjeita, voivat ottaa yhteyttä hoitavaan lääkäriin ja tarvittaessa järjestää potilaan kotiinkuljetuksen.  

Myös Suomen ulkomaanedustustot ja kunniakonsulit ulkomailla auttavat, jos joudut hätätilanteeseen matkallasi. Jos Suomella ei ole maassa omaa edustustoa, voit myös kääntyä minkä tahansa toisen EU-maan edustuston puoleen.  

Tässä palvelussa myös

Tämän sivun sisällöstä vastaa

Ennen matkaa, muista:

1

Matkustustiedotteet

Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle.

Lue matkustustiedotteita
2

Matkustusilmoitus

Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa.

Tee matkustusilmoitus
3

Matkavakuutus

Liikkumisvapaus on suomalaisten perustuslaillinen oikeus. Päätät itse minne matkustat ja minkälaisia riskejä olet valmis ottamaan. Kattava matkavakuutus on tärkeä ottaa ennen matkaa.

Hanki matkavakuutus
4

Matkustusasiakirjat

Ennen matkaa tarkista, että matkustusasiakirjasi ovat kunnossa. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liittyvät määräykset.

Tarkista matkustusasiakirjat