Henkilötietojen käsittely: Julkaisut ja uutiskirjeet

Julkaisujen ja uutiskirjeiden tilaaminen

Sinulla on mahdollisuus tilata meiltä uutiskirjeitä ja muita ajankohtaisaineistoja, kuten Kehitys-lehti, Kauppapolitiikka-lehti ja Maailman markkinat -julkaisu. Kun tilaat uutiskirjeen tai julkaisun, tallennamme yhteystietosi sen lähettämistä varten. Käytämme antamiasi henkilötietoja vain tilaamiesi uutiskirjeiden tai julkaisujen lähettämiseen.

Tallennamme vain sähköpostiosoitteesi ja nimesi. Jos tilaat julkaisuja kotiisi tai esimerkiksi työpaikallesi, tallennamme näiden tietojen lisäksi myös mahdollisen organisaation nimen, osoitteen sekä mahdollisen puhelinnumeron. Säilytämme henkilötietojasi niin pitkään kuin on tarpeellista tilaamiesi uutiskirjeiden tai julkaisujen lähettämiseksi (kunnes perut tilauksesi tai uutiskirjepalvelun tai julkaisujen olemassaolo lakkaa).

Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa joko uutiskirjeiden tai sähköisten julkaisujen vastaanottamisen yhteydessä tai verkkosivujemme kautta. Uutiskirjeiden ja julkaisujen tilauksen peruneiden henkilötiedot tuhotaan viivytyksettä.

Mihin käsittelymme perustuu

Käsittelemme henkilötietojasi yleistä etua koskevan tehtävämme suorittamiseksi (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e alakohta). 
 
Ulkoministeriön ja Suomen ulkomaan edustustojen tehtävistä säädetään mm.: 

  1.  Ulkoasiainhallintolaissa

  2. Valtioneuvoston asetuksessa ulkoministeriöstä

Henkilötietojesi siirto

Toisinaan joudumme ulkoistamaan julkaisujen ja uutiskirjeiden jakelun ulkopuolisille palveluntoimittajille palvelun laadun parantamiseksi. Palveluntoimittaja voi toimia myös EU-alueen ulkopuolella, mikäli tietosuoja-asetuksen vaatimukset toteutuvat.

Palveluntarjoajien kanssa teemme tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisen sopimuksen, tai muutoin noudatamme tietosuoja-asetuksen V-luvun vaatimuksia. Lisätietoja uutiskirjeiden ja julkaisujen palveluntarjoajista saat tietosuojavastaavaltamme osoitteesta tietosuoja(at)formin.fi. 

Voimme luovuttaa tietojasi niitä pyytävälle taholle viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaisesti. Tiedot ja asiakirjat ovat julkisia, ellei niitä ole nimenomaisesti lailla säädetty salassa pidettäväksi. 

Emme luovuta tietojasi suoramarkkinointia tai markkina- ja mielipidetutkimuksia varten.

Tietosuojaoikeutesi

Tiesithän, että sinulla on myös tietosuoja-asetuksen mukaisia oikeuksia henkilötietojesi käsittelyyn liittyen. Lue lisää tietosuojaoikeuksistasi täältä.

Lisätietoja

Mikäli sinulla jäi kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä ulkoasiainhallinnossa, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa tietosuoja(at)formin.fi.