Matkustusasiakirjatyypit ja käsittelymaksut ulkomailla

Passin maksaminen

Maksa passi hakemusta jättäessäsi. Sinulta peritään maksu myös kielteisestä päätöksestä. Niissä maissa, joissa passi voidaan lähettää postitse, perii edustusto postitettavasta passista postikulut etukäteen.

Katso passin hinnat palveluhinnastosta.

Matkustusasiakirjatyypit

Tavallinen passi

Suomen ulkomaanedustustoista haettavasta passista perimme käsittelymaksun. Passin saamisessa kestää yhdestä viikosta useampaan viikkoon.

Pikapassi

Ulkomaanedustusto voi myöntää myös pikapassin. Pikapassin käsittelymaksu on hieman suurempi kuin tavallisen passin. Pikapassin toimitusaika on 2–3 päivää nopeampi kuin tavallisen passin.

Express-passi

Express-passia ei voi tällä hetkellä hakea Suomen ulkomaanedustustoista.

Väliaikainen passi ja hätäpassi

Poikkeustapauksessa voimme myöntää väliaikaisen passin. Suomen kansalaiselle poikkeuksellisesti yhtä matkaa varten voidaan myöntää käsin kirjoitettava hätäpassi.

Erityispassit

Merenkulkijain kansallisesta henkilöllisyystodistuksesta, väliaikaisesta muukalaispassista ja Laissez-Passer -matkustusasiakirjasta sekä Euroopan unionin kansalaiselle kotimatkaa varten annettavasta tilapäisestä matkustusasiakirjasta (Emergency Travel Document) edustusto perii palveluhinnaston mukaisen maksun.

Rintamaveteraani-passi

Suomen sotiin osallistuneen rintamaveteraanin ja miinanraivauksiin vuosina 1945–1952 osallistuneen henkilön yli vuoden voimassa oleva passi maksaa 60 euroa (asetuksen mukainen alennettu hinta). Edellä mainitun henkilön pika- ja express-passista edustusto perii asetuksen mukaisen normaalin hinnan.

Henkilökortti

Henkilökortti on asiakirja, jolla voit todistaa henkilöllisyytesi erilaisissa asiointitilanteissa. Sitä voi käyttää rajoitetusti myös matkustamiseen, ja siinä on verkkoasioinnin mahdollistava siru. 

Tämän sivun sisällöstä vastaa