Kiertävät suurlähettiläät

Kiertävä suurlähettiläs toimii Suomen diplomaattisena edustajana toimialueeseensa kuuluvissa maissa virantoimituspaikkanaan ulkoministeriö. Hän hoitaa toimialueeseensa kuuluvissa maissa soveltuvin osin niitä tehtäviä, jotka kuuluvat suurlähetystölle.

Kiertävä suurlähettiläs toimii valtiosihteerin alaisena ja läheisessä yhteistyössä sen aluelinjan ja yksikön kanssa, jonka hoitamaan alueeseen hänen toimialueensa kuuluu.

Kiertävän suurlähettilään tehtävänä on ylläpitää ja edistää Suomen ja toimialueen maiden suhteita politiikan, kaupan ja kulttuurin aloilla. Hän esittelee Suomen kantoja päätöksentekijöille ja välittää tietoa alueelta Suomeen.

Kiertävä suurlähettiläs pyrkii myös edistämään yritysten pääsyä toimialueen markkinoille.

Kiertävien suurlähettiläiden yhteystiedot löytyvät Suomi ulkomailla -palvelustaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) kunkin maan kohdalta.

Kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa

Suomen virallisena edustajana Etelä-Aasiassa on kiertävä suurlähettiläs Harri Kämäräinen. Hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä käsin ja vierailee Pakistanissa ja Sri Lankalla 3–6 kertaa vuodessa ja muissa maissa mahdollisuuksien mukaan.

Toimialue: BhutanLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), MalediivitLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), PakistanLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), Sri LankaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Kiertävä suurlähettiläs Etelä-Kaukasiassa

Suomen virallisena edustajana Etelä-Kaukasiassa on kiertävä suurlähettiläs Kirsti Narinen. Hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä käsin ja vierailee toimialueen maissa säännöllisesti useita kertoja vuodessa.

Toimialue: ArmeniaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), AzerbaidžanLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), GeorgiaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Kiertävä suurlähettiläs Karibian alueella

Suomen virallisena edustajana Karibian alueella on kiertävä suurlähettiläs Pertti Ikonen. Hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä käsin ja vierailee toimialueen maissa muutamia kertoja vuodessa.

Toimialue: Antigua ja BarbudaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), BahamaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), BarbadosLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), DominicaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), Dominikaaninen tasavaltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), GrenadaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), GuyanaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), HaitiLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), JamaikaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), KuubaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), Saint Kitts ja NevisLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), Saint LuciaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), Saint Vincent ja GrenadiinitLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), SurinameLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), Trinidad ja TobagoLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Kiertävä suurlähettiläs Keski-Aasiassa

Suomen virallisena edustajana Keski-Aasiassa on kiertävä suurlähettiläs Marja Liivala. Hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä käsin ja vierailee toimialueen maissa noin 8–9 kertaa vuodessa.

Toimialue: TadžikistanLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), TurkmenistanLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan), UzbekistanLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)