Kiertävät suurlähettiläät

Kiertävä suurlähettiläs toimii Suomen diplomaattisena edustajana toimialueeseensa kuuluvissa maissa virantoimituspaikkanaan ulkoministeriö. Hän hoitaa toimialueeseensa kuuluvissa maissa soveltuvin osin niitä tehtäviä, jotka kuuluvat suurlähetystölle.

Kiertävä suurlähettiläs toimii valtiosihteerin alaisena ja läheisessä yhteistyössä sen aluelinjan ja yksikön kanssa, jonka hoitamaan alueeseen hänen toimialueensa kuuluu.

Kiertävän suurlähettilään tehtävänä on ylläpitää ja edistää Suomen ja toimialueen maiden suhteita politiikan, kaupan ja kulttuurin aloilla. Hän esittelee Suomen kantoja päätöksentekijöille ja välittää tietoa alueelta Suomeen.

Kiertävä suurlähettiläs pyrkii myös edistämään yritysten pääsyä toimialueen markkinoille.

Kiertävien suurlähettiläiden yhteystiedot löytyvät Suomi ulkomailla -palvelusta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) kunkin maan kohdalta.

Kiertävä suurlähettiläs Etelä-Kaukasiassa

Suomen virallisena edustajana Etelä-Kaukasiassa on kiertävä suurlähettiläs Kirsti Narinen. Hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä käsin ja vierailee toimialueen maissa säännöllisesti useita kertoja vuodessa.

Toimialue: Armenia(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Azerbaidžan(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Georgia(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kiertävä suurlähettiläs Keski-Aasiassa

Suomen virallisena edustajana Keski-Aasiassa on kiertävä suurlähettiläs Ilkka Räisänen. Hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä käsin ja vierailee toimialueen maissa säännöllisesti useita kertoja vuodessa.

Toimialue: Tadžikistan(Linkki toiselle web-sivustolle.), Turkmenistan(Linkki toiselle web-sivustolle.), Uzbekistan(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kiertävä suurlähettiläs Karibian alueella

Suomen virallisena edustajana Karibian alueella on kiertävä suurlähettiläs Pertti Ikonen. Hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä käsin ja vierailee toimialueen maissa muutamia kertoja vuodessa.

Toimialue: Antigua ja Barbuda(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Bahama(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Barbados(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Belize(Linkki toiselle web-sivustolle.)Dominica(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Grenada(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Guyana(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Haiti(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Jamaika(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Saint Kitts ja Nevis(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Saint Lucia(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Saint Vincent ja Grenadiinit(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Suriname(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Trinidad ja Tobago(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)