Tuki kehitysmaissa toteutettaviin kulttuurihankkeisiin – syksyn 2013 haku

Ulkoministeriö myöntää tukea kehitysmaissa toteutettaviin kulttuurihankkeisiin, joiden avulla voidaan vaikuttaa ruohonjuuritasolla kohdemaan taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen sekä tasa-arvon ja demokratian edistämiseen. Hakuaika päättyy 6. syyskuuta 2013.

Tavoitteena on edistää kehitysmaiden ja Suomen kulttuurialan toimijoiden yhteistyötä sekä tukea moniarvoisen kulttuurin kehittämistä.

Tuen hakijana voi olla kulttuurialan järjestö tai muu paikallinen tai kansallinen kulttuurialan toimija tai oppilaitos kohdemaassa tai Suomessa. Kulttuurihankkeiden kohderyhmät ja paikalliset yhteistyökumppanit on valittava siten, että niiden kautta voidaan edistää kehityspoliittisia vaikutuksia.

Tuki kattaa vain osan kuluista

Hakijoiden edellytetään rahoittavan hanketta vähintään 15 prosentin omarahoitusosuudella.

Toimijan osuudesta rahallisen panoksen on oltava vähintään 7,5 prosenttia hankkeen kokonaiskuluista. Omarahoitusosuudesta osa, korkeintaan 7,5 prosenttia hankkeen kokonaiskuluista, voidaan kattaa perustelluista syistä vapaaehtoistyöllä tai palvelu- ja tavaralahjoituksilla.

Tässä haussa myönnettävä hanketuki tulee pääsääntöisesti käyttää vuoden 2014 aikana ja se tulee nostaa viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja: Inkeri Aalto 0295 351546 tai etunimi.sukunimi@formin.fi

ihmisoikeudet
kulttuuri