Välkommen på besök till Utrikesministeriet

Utrikesministeriets dörrar på Sjöekipaget står öppna för allmänheten lördagen den 3 oktober. På guidade rundvandringar kan man bland annat ta en titt på utrikesministerns arbetsrum. Företrädare för allmänhetstjänsterna, utvecklingsinformationen och Europainformationen presenterar ministeriet. Du kan också stifta bekantskap med Utrikesministeriets vardag genom att se 90-årsjubileumsutställningen och filmförevisningar.

 Som ett led i statsrådets firande av Märkesåret 1809 önskar statsförvaltningens ministerier och högsta domstolar i Helsingfors gästerna välkomna till sina lokaler lördagen den 3 oktober. 

Utrikesministeriet presenterar sin verksamhet mellan klockan 10.00 och 14.00. Det är öppet hus i Utrikesministeriets huvudbyggnader som är ritade av Carl Ludvig Engel och finns i Sjöekipaget på Skatudden.

Dagens evenemang på Utrikesministeriet

  •    Statssekreterare Pertti  Torstila framför sin hälsning cirka klockan 10.10 i Engelsalen.
  •    Man kan anmäla sig till de guidade rundvandringarna i Engelsalen. Vandringen tar ungefär en halvtimme. 
  •   Allmänhetstjänsterna, utvecklingsinformationen, rekryteringen och Europainformationen presenterar Utrikesministeriets verksamhet i Engelsalen. Här delar vi också ut publikationer och affischer.
  •   Fotoutställningen UM 90 år är öppen hela dagen i Engelsalen.
  •    I Ritarikatu-salen visas den nyaste PR-filmen för Finland ”Finland 4 you" på vita duken.
  •    Biblioteket är öppet under hela evenemanget.

 Ingången till Sjöekipaget finns på adressen Maringatan 22, dörr A3 på isbrytarnas sida. Vägen fram är skyltad från ändhållplatsen för fyrans spårvagn, från Tolvskottsgatans hållplats och från gång- och cykelleden vid Skatuddens Casino. Vägen till biblioteket är skyltad på isbrytarnas sida.

På grund av att det är trångt i Sjöekipaget kan vi inte garantera rörelsehindrade möjlighet att delta i rundvandringarna. Stora väskor kan inte heller tas in på ministeriet utan bör lämnas i förvar på eget ansvar i entréhallen.

Öppet hus-program annanstans

Öppet hus på Utriksministeriet ingår i firandet av Märkesåret 1809. Information om dagens program vid den övriga statsförvaltningen finns på Statsrådets kanslis webbplats.