Suurlähettiläät Nato-edustustoon ja Romaniaan sekä sivuakkreditointi Gambiaan ja Norsunluurannikolle

Tasavallan presidentti on määrännyt esittelyssään 14. huhtikuuta kaksi uutta suurlähettilästä ja yhden sivuakkreditoinnin.

Nato-edustusto, Belgia

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Piritta Asunmaan Brysselissä sijaitsevan Nato-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2023 lukien. Asunmaa siirtyy Belgiaan ulkoministeriön poliittisen osaston osastopäällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2021.

Tätä ennen Asunmaa on toiminut Amerikan ja Aasian osaston osastopäällikkönä vuosina 2019–2021. Aiemmin hän on ollut suurlähettiläänä Suomen erityisedustustossa Natossa vuosina 2015–2019. Asunmaa on työskennellyt Brysselissä myös Suomen edustajana EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komiteassa vuosina 2011–2015. Ennen Brysseliin siirtymistä hän hoiti apulaisosastopäällikön tehtäviä ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosastolla vuosina 2009–2011. Muuta edustustokokemusta hänellä on Washingtonista ja Pariisista sekä toiseen otteeseen Suomen Nato-edustustosta.

Asunmaa on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1992.

Piritta Asunmaa

Bukarestin-suurlähetystö, Romania

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Leena Liukkosen Bukarestin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2023 lukien. Liukkonen siirtyy Romaniaan ulkoministeriön konsulipalvelujen apulaisosastopäällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2019.

Liukkonen on toiminut maahantuloasioiden yksikönpäällikön tehtävässä vuosina 2016–2019. Aiemmin Liukkonen on toiminut muun muassa Keski- ja Länsi-Euroopan tiiminvetäjänä sekä henkilöstöhallinnon tehtävissä. Edustustokokemusta hänellä on Moskovasta, Roomasta, Budapestistä ja YK-edustustosta New Yorkista.

Ulkoministeriön palvelukseen Liukkonen on tullut vuonna 1989.

Leena Liukkonen

Dakarin-suurlähetystö, Senegal (sivuakkreditointi Gambiaan ja Norsunluurannikolle)

Lisäksi tasavallan presidentti määräsi Dakarin-suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Anu Saxénin sivuakkreditoinnin Gambiaan ja Norsunluurannikolle.

Lisätietoja

  • Kirsti Pohjankukka, henkilöstöjohtaja, puh. 029 535 0038, kirsti.pohjankukka@gov.fi