Suomi rahoittaa maakuntien tietoyhteiskuntakehitystä Etelä-Afrikassa

Suomi allekirjoitti tänään Pretoriassa Etelä-Afrikan viestintäministeriön kanssa neljän miljoonan euron tietoyhteiskuntaohjelman, joka toteutetaan kolmen vuoden aikana Limpopon ja Northern Capen maakunnissa. INSPIRE-ohjelma edistää taloudellista ja sosiaalista kehitystä tieto- ja viestintäteknologian avulla.

INSPIRE-ohjelma tukee Etelä-Afrikan tietoyhteiskuntaohjelman toteuttamista kansallisella sekä maakuntien tasolla. Limpopo ja Northern Cape johtavat maan tietoyhteiskuntakehitystä. Ohjelma tukee maakuntahallinnon sähköisiä palveluita kansalaisille, sähköistä terveydenhoitoa ja oppimista, pk-yrityksiä ja paikallisen sisällön tuotantoa.

INSPIRE-ohjelman tekninen apu tulee Finnish Consulting Groupilta. Etelä-Afrikan kansallista tietoyhteiskuntaohjelmaa koordinoi viestintäministeriössä toimiva Etelä-Afrikan presidentin nimittämä kansallinen tietoyhteiskuntakomitea.

Etelä-Afrikka on Suomelle tärkeä kumppani tietoyhteiskuntakehityksen, tieteen ja teknologian saralla. Suomella on jo meneillään kaksi ohjelmaa Etelä-Afrikan kanssa tällä alueella ja kaksi on käynnistymässä. Ohjelmat käsittelevät tietoyhteiskuntaa, innovaatiojärjestelmää, tieto- ja viestintäteknologian sovelluksia ja biotieteiden tutkimusverkostoa eteläisessä Afrikassa.

Lisätietoja antavat Pretorian-suurlähetystön erityisasiantuntija Helena Tapper +27 (0)82-4463405 ja ulkoasiainsihteeri Hanna Väänänen 09 160 56239.

tietoyhteiskunta