Pirkko Hämäläinen blir understatssekreterare

Pirkko Hämäläinen

Statsrådet utnämnde den 6 februari utrikesrådet Pirkko Hämäläinen till tjänsten som understatssekreterare vid utrikesministeriet.Tjänsten är på viss tid från och med den 16 juli 2014 till och med den 31 augusti 2018.

Som understatssekreterare ansvarar Hämäläinen för utrikesministeriets externa och interna service, såsom t.ex. för allmänhetstjänsterna, de rättsliga tjänsterna och protokolltjänsterna, samt för ministeriets administration.

Hämäläinen övergår till uppdraget som understatssekreterare från Riga, där hon har varit ambassadör sedan 2012. Hon har tidigare tjänstgjort vid Finlands ambassader i Tallinn, Wien och Reykjavik samt vid den ständiga FN-representationen i New York.

Vid ministeriet har Hämäläinen tjänstgjort i olika uppdrag på administrativa avdelningen, senast som personalchef. Hon har också tjänstgjort i olika uppdrag på rättsliga och politiska avdelningarna samt på informations- och kulturavdelningen, senast som chef för enheten för Europainformation och information till allmänheten.

Hämäläinen trädde i utrikesministeriets tjänst 1989.

Ytterligare information: personalchef Vesa Lehtonen, tfn 0295 351 439