Minister Väyrynen träffade Kinas vice premiärminister Li Keqiang

Kinas vice premiärminister Li Keqiang besöker Finland den 25-27 juni på inbjudan av statsminister Matti Vanhanen. Förutom statsminister Vanhanen träffade vice premiärminister Li även republikens president Tarja Halonen och utrikeshandels- och utvecklingsminister Paavo Väyrynen.

Minister Väyrynen och Kinas vice premiärminister Li Keqiang träffades i Helsingfors den 26 juni. Foto: Raino Heinonen Minister Väyrynen var värd för en lunch för vice premiärminister Li i Ständerhuset fredagen den 26 juni. I lunchen deltog även en mängd företrädare för finländska och kinesiska företag.

Minister Väyrynen och vice premiärminister Li diskuterade huvudsakligen frågor som rör ekonomi och handel, särskilt samarbete inom högteknologi och miljö. Väyrynen betonade vikten av att uppnå ett lyckat resultat i internationella klimat- och handelsförhandlingar. Minister Väyrynen välkomnade dessutom en kinesisk delegation för att främja export och investeringar. Delegationen har för avsikt att besöka Finland i början av juli.