Kehityskysymyksiä käsittelevien tv-tuotantojen tuet myönnetty kevään 2009 hakukierroksella

Ulkoministeriön kehitysviestinnän ryhmä on myöntänyt tukea kuuteen tv-tuotantoon yhteensä 60 000 euroa. Hakukierroksella jätettiin määräaikaan mennessä yhteensä 14 hakemusta.

Tuen tarkoituksena on edistää kehityspolitiikkaa ja kehitysyhteistyötä käsittelevien tv-ohjelmien tuotantoa ja lisätä niiden näkyvyyttä suomalaisilla tv-kanavilla. Tuen myötä saadaan tuotantoja myös ulkoasiainministeriön omaan käyttöön tukemaan esimerkiksi koulujen tekemää globaalikasvatusta.

Tv-tuotantotukea voi hakea kahdesti vuodessa.

Tuen myöntämisen perusteet

Hakuohjeissa mainittujen ehtojen mukaisesti huomiota kiinnitettiin ensisijaisesti tuotantojen sisältöön ja siihen, miten kehityspoliittiset ja globaalit teemat tulevat niissä esiin. Tukea ilman jäivät ne, joissa aihetta tarkasteltiin länsimaisen henkilön kautta ja/tai joissa globaalien kehityskysymysten osuus jäi hyvin ohueksi.

Hakemuksia arvioitaessa kiinnitettiin huomiota myös hankkeiden budjettiin ja tuotantosuunnitelmiin sekä suunnitelmien realistisuuteen. Tuen myöntämisen edellytyksenä on myös vähintään alustava esityssopimus suomalaisen tv-kanavan kanssa.

Tukea myönnetään tuotantovaiheessa oleville hankkeille. Vasta alustavassa vaiheessa olevat tai muutoin jäsentymättömät tuotantosuunnitelmat eivät saaneet tukea tälläkään kertaa. Ilman tukea jääneitä hakijoita kehotetaan valmistelemaan tuotantoaan pidemmälle ja halutessaan hakemaan tukea seuraavalla kierroksella.

Useissa tukea hakeneissa ja saaneissa tuotannoissa ilahdutti se, että kehityskysymyksiä lähestyttiin paikallisen arjen kautta ja ihmislähtöisesti. Kevään 2009 hakukierroksella tukea myönnetään kuudelle hankkeelle, joiden vahvuuksia ovat tuotannon huolellinen valmistelu, tekijätiimin kokemus ja näkemys sekä suunnitelmien realistisuus.

Tv-tuotantotukea vuoden 2009 kevään hakukierroksella saavat:

  • Avanton Productions Oy "Rakkaani kurdi", 10 000 euroa
  • Docma "Ei kenenkään maalla", 7 000 euroa
  • Ja! Media Production "Berättelser från Bangladesh", 11 000 euroa
  • Klaffi "Colombianos", 7 000 euroa
  • Silva Mysterium Oy "Gaucho", 15 000 euroa
  • Zebra Pictures Oy "Bumster", 10 000 euroa