Ehdota aiheita EU:n ja Kanadan väliseen sääntely-yhteistyöhön

EU:n ja Kanadan välistä vapaakauppasopimusta on sovellettu syyskuusta 2017 alkaen. Sopimuksessa sovitaan EU:n ja Kanadan välisestä vapaaehtoisesta sääntely-yhteistyöstä. Tätä varten perustetaan sääntely-yhteistyöfoorumi (Regulatory Cooperation Forum, RCF). Foorumin ensimmäinen kokous järjestetään kesällä 2018.

Euroopan komissio tiedustelee parhaillaan sidosryhmiltä ehdotuksia mahdollisiksi aiheiksi, joissa EU ja Kanada voisivat tehdä sääntely-yhteisyötä. Ehdotukset tulee toimittaa komissiolle 16. helmikuuta mennessä.

Komissio pyytää ehdotuksia muun muassa yliopistoilta, erilaisilta ajatushautomoilta, kansalaisyhteiskunnan toimijoilta, ammattiliitoilta, elinkeinoelämältä ja kuluttajajärjestöiltä.

EU ja Kanada tekevät sääntely-yhteistyötä ainoastaan sellaisissa aiheissa, jotka ovat molempien etujen mukaisia esimerkiksi kansalaisten terveyden, elintarviketurvallisuuden tai ympäristön suojelemiseksi.  Yhteistyö voi liittyä esimerkiksi siihen, millaisen lähestymistavan EU ja Kanada ottavat joihinkin uusiin teknologisiin ratkaisuihin tai siihen, että EU ja Kanada edistävät hyvänä pitämiään sääntelyratkaisuja kansainvälisellä tasolla.

Lisätietoja Euroopan komission verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Määräaika ehdotuksille on 16.2.2018. Ehdotukset pyydetään toimittamaan sähköpostitse osoitteisiin TRADE-E1-US-CANADA-EVENTS@ec.europa.eu ja GROW-A4@ec.europa.eu.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Marja Kuosmanen, kauppapolitiikan yksikkö, puh. 0295 350 110 tai kaupallinen neuvos Heli Siikaluoma, markkinoillepääsy-yksikkö, puh. 0295 351 133.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

kauppa