Koronavirusuutiset Turkissa

Turkki on poistanut 1.6.2022 lukien vaatimuksen esittää todistus täydestä rokotesuojasta, negatiivisesta PCR-testituloksesta tai pika-antigeenitestituloksesta ja sairastetusta koronaviruksesta maahan saavuttaessa.

Turkkiin matkustaminen


Ulkoministeriön matkustussuositus Turkkiin matkustettaessa on ’noudata erityistä varovaisuutta’. Suosituksessa huomioidaan maan yleinen turvallisuustilanne.

Kehotamme tutustumaan ulkoministeriön julkaisemiin matkustustiedotteisiin aina ulkomaanmatkaa suunnitellessasi. 

Turkissa ei tarvitse enää käyttää hengityssuojainta, mutta ei sen käyttö ole myöskään kiellettyä ja perustuu henkilön omaan harkintaan. 

Koronaviruksesta Turkissa

Ajankohtaisen tartuntatilanteen ja maakuntakohtaisen luokituksen voi edelleen tarkistaa Turkin terveysministeriön internetsivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.)(Päivittäisten tartuntapausten lukumäärä = ’Vaka Sayisi’).  

Julkinen sairaanhoito Turkissa ei vastaa Suomen tasoa. Suurista kaupungeista ja lomakohteista löytyy korkeatasoisia yksityisiä sairaanhoitopalveluita. Mikäli oleskelet Turkissa ja epäilet  saaneesi koronavirustartunnan, soita Turkin terveysministeriön tarjoamaan palveluun numerossa 184. Palvelu toimii sekä englannin että turkin kielellä.

Matkustusilmoitus

Suosittelemme tekemään aina ulkomaille matkustettaessa matkustusilmoituksen osoitteessa www.matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) . Suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat ulkomaalaiset ovatkin tehneet ahkerasti matkustusilmoituksia Turkkiin matkustaessaan. 

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi. Pidä matkustusilmoituksesi aina ajan tasalla!

Suomen Ankaran-suurlähetystö  palvelee

Suurlähetystön asiakaspalvelu palvelee normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla. Asiointi suurlähetystössä on mahdollista vain ajanvarauksella. Yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät edustuston verkkosivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Muina aikoina vain hätätapauksissa ota tarvittaessa yhteys ulkoministeriön päivystykseen: +358 9 1605 5555.

Suurlähetystö ottaa vastaan passihakemuksia ajanvarauksella. Ota yhteyttä consulate.ank@formin.fi, mikäli aiot uusia passisi.

Oleskelulupahakemuksia ottaa vastaan Turkissa VFS Globalin ylläpitämä oleskelulupakeskus (Residence Permit Application Centre), joka sijaitsee Ankarassa. Asiointi oleskelulupakeskuksessa edellyttää ajanvarausta. 

VFS Globalin Ankaran-, Istanbulin- ja Antalyan-viisumikeskukset ottavat viisumihakemuksia vastaan normaalisti. Viisumihakemuksen jättämistä varten täytyy varata aika etukäteen. Lisätietoja löytyy VFS:n kotisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.)