Koronavirusuutiset Turkissa

Koronavirusuutiset Turkissa

Turkki on 11.6. poistanut koronaviruksen takia asetetut maahantulorajoitukset. Kaikille Turkkiin saapuville matkustajille suoritetaan ilmainen terveystarkastus Turkin rajalla. Julkisilla paikoilla tulee käyttää kasvosuojainta sekä noudattaa kahden metrin turvaväliä.

Palveleeko Suomen Ankaran-suurlähetystö koronavirusepidemian aikana?

Suurlähetystön asiakaspalvelu palvelee normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla. Asiointi suurlähetystössä vain ajanvarauksella. Yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät edustuston verkkosivulta.

Muina aikoina ota tarvittaessa yhteys ulkoministeriön päivystykseen: +358 9 1605 5555.

Suurlähetystö ottaa vastaan passihakemuksia ajanvarauksella. Ota yhteyttä consulate.ank@formin.fi, mikäli aiot uusia passisi.

 


Ottaako Suomen Ankaran-suurlähetystö vastaan oleskelulupahakemuksia?

Suurlähetystö on keskeyttänyt oleskelulupahakemusten vastaanoton toistaiseksi. Oleskelulupiin liittyvät kuulemiset on myös peruttu toistaiseksi.

 

Ottaako Suomen Ankaran-suurlähetystö vastaan viisumihakemuksia?

Suurlähetystö on keskeyttänyt viisumihakemusten vastaanoton toistaiseksi.  Seuraa edustuston nettisivuja sekä sosiaalista mediaa, jossa päivitämme tiedon siitä, milloin viisumiasioiden asiakaspalvelu aukeaa.

 

Voinko matkustaa Turkkiin tällä hetkellä?

Suomalaisia matkailijoita kehotetaan välttämään tarpeetonta matkustamista.

Turkki on 11.6. poistanut koronaviruksen takia asetetut maahantulorajoitukset. Kaikille Turkkiin saapuville matkustajille suoritetaan ilmainen terveystarkastus Turkin rajalla.

 

Lentävätkö lentoyhtiöt Suomen ja Turkin välillä tällä hetkellä?

Turkish Airlines on aloittanut Turkin sisäiset lennot 4.6.2020 alkaen ja kansainväliset lennot 11.6.2020 alkaen valikoiduilla reiteillä. Lentoja lisätään asteittain kesä-syyskuussa. Lennot Helsingin ja Istanbulin välillä alkavat 17.7.2020.

Lisätietoja lennoista löytyy Turkish Airlinesin ja Finnairin verkkosivuilta.

 

Mistä saan lisätietoa koronavirusepidemiasta Turkissa?

Turkin terveysministeriö päivittää turkinkielistä tietopakettia koronavirusepidemiaan liittyen.

Mikäli oleskelet Turkissa ja epäilet saaneesi koronavirustartunnat, voit soittaa Turkin terveysministeriön tarjoamaan palveluun numerossa 184. Palvelu toimii sekä englannin että turkin kielellä.

Huomioi myös, että Turkissa on kaupoissa, linja-autoissa ja yleisissä sisätiloissa hengityssuojainpakko. Kauppaan ei pääse sisälle ilman asianmukaista suojamaskia.

 

Oleskeluni Turkissa on pitkittynyt koronaviruksen vuoksi, enkä pääse pois. Mitä teen?

Laittomasta oleskelusta voi seurata sakko tai mahdollisesti maahantulokielto. Lisätietoa Turkin oleskeluluvista antavat Turkin maahantuloviranomaiset (DGMM) numerossa 157. Numero palvelee englannin ja turkin kielellä.

Voit myös hakea oleskelulupaa sähköisesti, mikäli aiot oleskella maassa pidempään. Pyydämme huomioimaan, että koronaviruksen vuoksi myös Turkin maahanmuuttovirasto on siirtänyt haastattelu yms. hakuaikoja.

 

En löytänyt vastausta etsimääni kysymykseen

Mikäli et löytänyt vastausta etsimääsi kysymykseen, voit ottaa yhteyttä suurlähetystön asiakaspalveluun.