Koronavirusuutiset Turkissa

Koronavirusuutiset Turkissa

Turkki on 11.6. poistanut koronaviruksen takia asetetut maahantulorajoitukset. Kaikille Turkkiin saapuville matkustajille suoritetaan ilmainen terveystarkastus Turkin rajalla. Julkisilla paikoilla tulee käyttää kasvosuojainta sekä noudattaa kahden metrin turvaväliä.

Palveleeko Suomen Ankaran-suurlähetystö koronavirusepidemian aikana?

Suurlähetystön asiakaspalvelu palvelee normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla. Asiointi suurlähetystössä vain ajanvarauksella. Yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät edustuston verkkosivulta.

Muina aikoina ota tarvittaessa yhteys ulkoministeriön päivystykseen: +358 9 1605 5555.

Suurlähetystö ottaa vastaan passihakemuksia ajanvarauksella. Ota yhteyttä consulate.ank@formin.fi, mikäli aiot uusia passisi.


Ottaako Suomen Ankaran-suurlähetystö vastaan oleskelulupahakemuksia?

Suurlähetystö ottaa oleskelulupahakemuksia vastaan poikkeusryhmiltä. Ota yhteyttä consulate.ank@formin.fi (Turkin kansalaiset) tai consulate.dam@formin.fi (Syyrian, Irakin, Jordanian ja Libanonin kansalaiset), mikäli aiot hakea oleskelulupaa.

 

Ottaako Suomen Ankaran-suurlähetystö vastaan viisumihakemuksia?

Ankaran VFS Global ottaa viisumihakemuksia vastaan poikkeusryhmiltä. Viisumihakemuksen jättöä varten täytyy varata aika etukäteen. VFS Global palvelee Suomeen viisumia hakevia asiakkaita keskiviikkoisin. Lisätietoja löytyy VFS:n kotisivuilta.

 

Voinko matkustaa Turkkiin tällä hetkellä?

Suomalaisia matkailijoita kehotetaan välttämään tarpeetonta matkustamista.

Turkki on 11.6. poistanut koronaviruksen takia asetetut maahantulorajoitukset. Kaikille Turkkiin saapuville matkustajille suoritetaan ilmainen terveystarkastus Turkin rajalla.

 

Lentävätkö lentoyhtiöt Suomen ja Turkin välillä tällä hetkellä?

Turkish Airlines on aloittanut Turkin sisäiset lennot 4.6.2020 alkaen ja kansainväliset lennot 11.6.2020 alkaen valikoiduilla reiteillä. Lennot Helsingin ja Istanbulin välillä alkoivat 17.7.2020.

Lisätietoja lennoista löytyy Turkish Airlinesin ja Finnairin verkkosivuilta.

 

Mistä saan lisätietoa koronavirusepidemiasta Turkissa?

Turkin terveysministeriö päivittää turkinkielistä tietopakettia koronavirusepidemiaan liittyen.

Mikäli oleskelet Turkissa ja epäilet saaneesi koronavirustartunnat, voit soittaa Turkin terveysministeriön tarjoamaan palveluun numerossa 184. Palvelu toimii sekä englannin että turkin kielellä.

Huomioi myös, että Turkissa on kaupoissa, linja-autoissa ja yleisissä sisätiloissa hengityssuojainpakko. Kauppaan ei pääse sisälle ilman asianmukaista suojamaskia.

 

Oleskeluni Turkissa on pitkittynyt koronaviruksen vuoksi, enkä pääse pois. Mitä teen?

Laittomasta oleskelusta voi seurata sakko tai mahdollisesti maahantulokielto. Lisätietoa Turkin oleskeluluvista antavat Turkin maahantuloviranomaiset (DGMM) numerossa 157. Numero palvelee englannin ja turkin kielellä.

Voit myös hakea oleskelulupaa sähköisesti, mikäli aiot oleskella maassa pidempään. Pyydämme huomioimaan, että koronaviruksen vuoksi myös Turkin maahanmuuttovirasto on siirtänyt haastattelu yms. hakuaikoja.

 

En löytänyt vastausta etsimääni kysymykseen

Mikäli et löytänyt vastausta etsimääsi kysymykseen, voit ottaa yhteyttä suurlähetystön asiakaspalveluun.