Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Saksan linjaus sosiaalisten kontaktien rajoittamiseksi – rajoituksia jatketaan 19.4.2020 asti

Saksan linjaus sosiaalisten kontaktien rajoittamiseksi – rajoituksia jatketaan 19.4.2020 asti

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja osavaltioiden pääministerit ovat sopineet sunnuntaina 22.3.2020 Saksaa koskevista rajoituksista. Rajoituksia on päätetty 1.4.2020 jatkaa vähintään 19.4.2020 asti.

 1. Kontaktit toisiin ihmisiin tulee vähentää aivan välttämättömään minimiin. Tämä ei koske samassa taloudessa asuvia ihmisiä. 
   
 2. Julkisilla paikoilla, missä vain mahdollista, on pidettävä muihin kuin kohdassa 1. mainittuihin ihmisiin vähintään 1,5 metrin välimatka.
   
 3. Ajanvietto julkisessa tilassa on sallittua vain yksin, toisen omaan kotitalouteen kuulumattoman henkilön seurassa tai oman kotitalouden jäsenten kesken. 
   
 4. Työmatka, hätähoitopaikkaan vieminen (Notbetreuung), ostokset, lääkärikäynnit, kokouksiin osallistuminen, pakolliset tapaamiset ja kokeet, toisten auttaminen sekä yksilöurheilu ja liikunta ulkoilmassa sekä muut välttämätön toiminta ovat edelleen mahdollisia. 
   
 5. Juhliminen ryhmissä julkisilla paikoilla, asunnoissa ja yksityisissä tiloissa ei vakavan tilanteen vuoksi ole sallittua. Järjestysviranomaiset ja poliisi valvovat rajoitusten noudattamista ja rikkomuksista rangaistaan. 
   
 6. Ravintolat suljetaan. Aterioiden kotiinkuljetus ja -nouto ovat sallittuja. 
   
 7. Kampaamot, kauneushoitolat, hierojien vastaanotot, tatuointistudiot ja vastaavat suljetaan, sillä näillä aloilla fyysistä kontaktia ei voi välttää. Lääketieteellisesti välttämättömät hoidot ovat edelleen mahdollisia. 
   
 8. Kaikilla aloilla, erityisesti sellaisilla kuin julkinen liikenne, on tärkeää noudattaa hygieniamääräyksiä ja toteuttaa tehokkaita toimenpiteitä työntekijöiden ja kävijöiden suojaamiseksi.
   
 9. Nämä toimenpiteet ovat voimassa 1.4.2020 tehdyn päätöksen mukaisesti ainakin 19.4.2020 saakka. 

Besprechung von Bundeskanzlerin Merkel mit den Regierungschefinnen und Regierungschefs der Länder zum Coronavirus(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Statement by Chancellor Merkel on new measures related to the coronavirus(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

1.4.2020 Mitschnitt: Pressekonferenz von Bundeskanzlerin Merkel, Ministerpräsident Söder und dem Ersten Bürgermeister Tschentscher nach der Besprechung von Bund und Ländern (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Osavaltioiden omat rajoitukset 

Koko Saksaa koskevien päätösten lisäksi jotkut osavaltiot ovat asettaneet omia rajoituksia liittyen oleskeluun oman kodin ulkopuolella.

Baijeri: Vorläufige Ausgangsbeschränkung anlässlich der Corona-Pandemie 20.3.2020(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Saarland: Eindämmung von COVID-19: Saarland verabschiedet Ausgangsbeschränkung 20.3.2020(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Baden-Württemberg: Corona-Verordnung der Landesregierung(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Saksi: Vollzug des Infektionsschutzgesetzes Maßnahmen anlässlich der Corona-Pandemie Ausgangsbeschränkungen22.3.2020(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)