Kyproksella tulee voimaan osittainen ulkonaliikkumiskielto. Kielto on voimassa 24.3.2020 klo 18 –13.4.2020.

1. Liikkuminen on kiellettyä muissa, kuin alla mainituissa tapauksissa:

● Siirtyminen työpaikalle ja työpaikalta kotiin.

● Perustarvikkeiden hankkiminen kaupasta tai yritykseltä, jonka toiminta on sallittua, jos tarvikkeiden kotiinkuljetus ei ole mahdollista.

● Lääkärissä tai apteekissa käyminen.

● Pankissa käyminen, jos sähköisten maksupalveluiden käyttö ei ole mahdollisia.

● Sellainen paikasta toiseen siirtyminen, jonka tarkoituksena on auttaa kansalaisia, jotka eivät voi huolehtia itsestään tai sellaisten ihmisryhmien luona käyminen, jotka tarvitsevat huolenpitoa tai jotka ovat vapaaehtoisessa ja / tai pakollisessa eristyksessä (karanteenissa).

● Ensimmäisen ja toisen asteen sukulaisten järjestämät tapahtumat, kuten häät, ristiäiset, hautajaiset. Näissä saa olla paikalla enintään kymmenen ihmistä.

● Fyysinen liikunta (juokseminen, kävely) tai lemmikkieläinten ulkoiluttaminen, edellyttäen, että mukana on enintään kaksi ihmistä ja ihmisiä on rajoitetusti asuinpaikan lähellä olevilla alueilla.

 

Kaikissa olosuhteissa kaikilla ulkona liikkuvilla henkilöillä on oltava mukanaan henkilöllisyystodistukset ja todistus ulkona liikkumisen tarkoituksesta.

2. Lisäksi 24.3.2020 kello 18 alkaen seuraavat paikat suljetaan:

● puistot

● leikkikentät

● ulkourheilutilat

● julkiset kokoontumisalueet, mm. aukiot, retkeilypaikat, rannat, satamat

3. Kaikkien vähittäiskauppiaiden on keskeytettävä toimintansa, lukuun ottamatta yrityksiä, joista terveysministeri tulee antamaan tiedotteen päivän sisällä.

4. Avoimet markkinat ja basaarit suljetaan. Ryhmäretkien järjestäminen on kielletty.

5. Työt rakennustyömailla lopetetaan, paitsi yleishyödyllisiin hankkeisiin liittyvät rakennustyöt, jollei liikenne-, viestintä- ja rakennusministeri anna näihin erillistä lupaa.

6. Kirkoissa, moskeijoissa ja muissa uskonnollisissa vierailukohteissa käyminen on kiellettyä.

7. Nuotion sytyttäminen on kiellettyä ja sitä varten koottu puutavara tai muu materiaali tulee viedä pois välittömästi (pääsiäiskokko). Kiellon täytäntöönpanosta vastaavat paikalliset viranomaiset yhteistyössä poliisin kanssa.

 

Kyproksen valtio seuraa sääntöjen noudattamista ja on ehdoton seuraamusten suhteen. Sääntöjen rikkomisesta seuraa muun rikosoikeudellisen vastuun lisäksi 150 euron sakkorangaistus.