Koronavirusuutiset Ecuadorissa

Koronavirusuutiset Ecuadorissa

Suomen Liman Suurlähetystö palvelee myös Ecuadorissa olevia Suomen kansalaisia ja residenttejä. Suomen kunniakonsulaatit Quitossa sekä Guayaquil:ssa täydentävät edustustoverkkoa. Ecuadoriin julistettu poikkeustila on päättynyt. Maahan saapuessa matkustajien tulee esittää negatiivinen koronavirustesti. Ecuadorissa matkustavia sekä pysyvästi oleskelevia suomalaisia pyydetään seuraamaan ulkoministeriön ja suurlähetystön tiedotteita, sosiaalista mediaa ja verkkosivuja sekä paikallisviranomaisten tiedotteita.

Rajoitukset

Joulukuussa ilmoitettu kansallinen poikkeustila on päättynyt 4. tammikuuta 2021 ja näin ollen myös koko maan kattavaa ulkonaliikkumiskieltoa ei enää ole. Terveydellinen hätätila on kuitenkin edelleen voimassa. Ecuadorin terveysministeriö ilmoitti 11. joulukuuta 2020 jatkavansa hätätilaa 90 päivällä.

Hallituksen "punainen, keltainen, vihreä" hälytysjärjestelmä ei ole enää voimassa. Sitä käytetään kuitenkin sisäisenä hallintatyökaluna epidemiologiseen seurantaan.

Valta määrätä valvonnasta ja räätälöidä säännöksiä on nyt siirretty paikallisille kunnille ja muille toimivaltaisille viranomaisille. Kukin kunnallishallinto on vastuussa omien erityisrajoitustensa määrittämisestä, mukaan lukien, joukkoliikenteen ja laitosten enimmäiskapasiteetti, yksityisten yritysten toimintakapasiteetti, yksityisten ajoneuvojen liikkuminen rekisterikilven numeroiden mukaan, terveydenhoidon ehkäisyprotokollat ​​kaikille yrityksille ja teollisuudenaloille sekä alkoholin kulutus.

Suosittelemme, että seuraat paikallisten kuntien sosiaalisen median kanavia ajantasaisten ilmoitusten saamiseksi:

Quito: @MunicipioQuito; Guayaquil: @alcaldiagye; Cuenca: @MunicipioCuenca; Galapagos: @CGGalapagos

Koko maassa hengityssuojaimen käyttö on pakollista julkisilla paikoilla. Maskipakon lisäksi muista varotoimista kuten käsienpesusta ja turvaetäisyyksistä on huolehdittava. Julkiset kokoontumiset ovat kiellettyjä sekä rantojen avaamista seurataan edelleen Distancia2-sovelluksen kautta.

Ecuadorissa olevat matkailijat

Mikäli sinulla on koronavirukselle tyypillisiä oireita ja epäilette tartuntaa, ottakaa yhteyttä Ecuadorin viranomaisten ilmoittamiin yhteystietoihin:

Puhelinnumero: 171 (palvelu espanjaksi)

Puhelinnumero: 911 (mahdollisesti englannin kielistä henkilökuntaa)

Lisätietoja (espanjaksi) saa seuraamalla terveysministeriön virallisia sosiaalisen median kanavia @Salud_EcLinkki toiselle web-sivustolle..

Valtakunnallinen jäljityssovellus ASI Ecuador on käytettävissä hälyttämään ihmisiä, jos he ovat olleet yhteydessä vahvistettuun COVID-19 -tapaukseen viimeisten 15 päivän aikana. Sovellusta tuetaan Bluetoothin kautta, ja se säilyttää käyttäjien luottamuksellisuuden.

Viisumit ja oleskeluluvat

Maahantuloasioissa tulee ottaa yhteyttä  Ecuadorin maahanmuuttovirastoonLinkki toiselle web-sivustolle..

Kansainväliset lennot

Kansainväliset- sekä maan sisäiset lennot ovat aloittaneet toimintansa kesäkuussa. Kaupallisiin lentoihin sekä lentolippuihin liittyvissä tiedusteluissa pyydämme ottamaan yhteyttä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön. Tarkistathan omalta lentoyhtiöltäsi tiedon hygienianormeista ja maskipakosta lennon aikana.

Voit seurata lentoja esimerkiksi QuitonLinkki toiselle web-sivustolle.- sekä GuayaquilinLinkki toiselle web-sivustolle. lentokentän sivuilta.

Ecuadorin maahantulo

Ecuadoriin saapuvien matkustajien tulee esittää rajalla negatiivinen koronavirustesti (PCR) tai antigeenitesti, joka on otettu max. 3 päivää ennen maahan saapumista.

Maaliskuun 22. päivästä 2021 alkaen matkustajat, jotka ovat saaneet COVID-19-rokotukset, voivat esittää virallisen rokotustodistuksen edellä mainitun negatiivisen PCR- tai pikatestituloksen sijasta. Ulkomaalaisten matkustajien "immuniteettitodistusten tai rokotustodistusten/korttien" käyttöä tarkastellaan kuitenkin jatkuvasti uudelleen.

Ainoastaan lentohenkilökunnan jäsenet, alle 2-vuotiaat lapset ja muihin maihin kauttakulkumatkalla olevat matkustajat on vapautettu RT-PCR- tai antigeenipikatestiä tai COVID-19-rokotustodistusta koskevasta vaatimuksesta.

Ecuadorin viranomaiset ottavat sattumanvaraisesti maahan saapuvilta matkustajilta antigeenitestin. Jos testi on positiivinen, matkustajan on oltava karanteenissa 10 päivän ajan:

 • Matkustajat, jotka eivät asu Ecuadorissa tulee suorittaa karanteeni viranomaisten kanssa sovitussa hotellissa
 • Matkustajat, jotka asuvat Ecuadorissa voivat suorittaa karanteenin kotonaan.

Maarajat Kolumbian ja Perun kanssa ovat toistaiseksi suljettuja. 

Satamat ovat edelleen suljettuina matka- / matkailutoiminnasta. Ainoastaan ​​rahtipalvelut ovat sallittuja

Suurlähetystö ei ole vastuussa maahanpääsystä Ecuadoriin tai lentoyhtiöiden rajoituksista, järjestämisestä, muutoksista tai peruutuksista, jos matkustaja ei täytä lentoyhtiön määrittelemiä vaatimuksia. Matkustajan tulee itse arvioida täyttääkö hän vaatimukset. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme muutoksista nettisivuillamme. Ecuadorin maahantulosäännökset ja rajoitukset ovat Ecuadorin viranomaisasia, joten suosittelemme olemaan yhteydessä Ecuadorin viranomaisiin (esim. Ecuadorin suurlähetystö Tukholmassa) jos tarvetta lisätiedolle ilmenee. Suomen suurlähetystö Limassa ei ole toimivaltainen viranomainen Ecuadorin maahantuloasioissa.

Ecuadorin viranomaisten ohjeita ja tiedotteita

Noudata paikallisten viranomaisten ohjeita ja seuraa tiedotusvälineitä. Voit seurata tiedotteita koronaviruksesta Ecuadorin terveysministeriön sivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle. sekä kansallinen riski- ja hätätilanteiden hallintapalveluLinkki toiselle web-sivustolle.:n sivuilta

Suomen rajaliikenne

Rajaliikenteen rajoitukset ovat voimassa 30. huhtikuuta 2021 asti.

Rajaliikenteen rajoitukset ulkorajalla:

Rajaliikenne on jaettu kolmeen kategoriaan:

 • Normalisoitunut rajaliikenne
 • Rajoitusluokka 1
 • Rajoitusluokka 2 (Ecuador kuuluu tähän rajoitusluokkaan)

Normalisoitunut rajaliikenne

Rajavalvonta on poistunut Suomen ja seuraavien maiden osalta:

 • Sisärajaliikennettä, jonka osalta sisärajavalvonta on poistunut: Islanti ja Schengen-maiden välinen huvialusliikenne.
 • Maita, joiden osalta ulkorajaliikenteen rajoitukset poistuneet: Vatikaani
 • Suomen ja Australian, Etelä-Korean, Ruandan, Singaporen, Thaimaan ja Uuden-Seelannin välistä ulkorajaliikennettä näiden maiden asukkaiden osalta (vain suorat lennot).

Rajoitusluokka 1

Seuraavat maat kuuluvat ensimmäiseen rajoitusluokkaan: 

 • Sisärajaliikenne:  Alankomaat, Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tšekin tasavalta, Unkari, Viro, Liettua, Latvia, Liechtenstein ja Puola.
 • Ulkorajaliikenne: Andorra, Bulgaria, Irlanti, Kroatia, Romania, Monaco, Kypros sekä San Marino.

Rajoitusluokka 1 maahantulon rajoitukset voit katsoa tästäLinkki toiselle web-sivustolle..

Rajoitusluokka 2

Suomen ja muiden kuin edellä mainittujen maiden välisessä liikenteessä maahantulo sallitaan seuraavasti:

Paluuliikenne Suomeen

 • Suomen kansalaiset ja heidän perheenjäsenensä (Ulkomaalaislaki 37§Linkki toiselle web-sivustolle.)
 • Suomessa asuvat EU- ja Schengen-valtioiden kansalaiset sekä heidän perheenjäsenensä
 • oleskeluluvalla Suomessa oleskelevat kolmannen maan kansalaiset
 • Suomessa asuvat erosopimuksen piirissä olevat Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset ja heidän perheenjäsenensä

Paluuliikenne muihin EU- ja Schengen-valtioihin tai niiden kautta

 • muiden EU- ja Schengen-valtioiden kansalaiset sekä heidän perheenjäsenensä
 • oleskeluluvalla toisessa EU- tai Schengen-valtiossa asuvat kolmannen maan kansalaiset
 • Suomessa asuvat erosopimuksen piirissä olevat Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset ja heidän perheenjäsenensä

Välttämätön syy

 • yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta merkittävä työ, jonka toteuttaminen edellyttää toisesta maasta saapuvan henkilön tai henkilöiden työsuoritusta eikä työ siedä viivästystä 
 • terveydenhuollon ja pelastustoimen henkilöstö (mukaan lukien ensihoito), vanhustenhuollon ammattihenkilöstö työtehtävissään, sekä viranomaiset välttämättömissä virkatehtävissä
 • kuljetus- ja logistiikkahenkilöstö työtehtävissään
 • diplomaatit, kansainvälisten organisaatioiden henkilöstö, sotilashenkilöstö ja avustusjärjestöjen henkilöstö työtehtävissään
 • kansainvälisiin neuvotteluihin osallistuvat valtioiden edustajat ja kansainvälisten järjestöjen työhön osallistuvat henkilöt
 • Suomen oleskeluluvalla matkustavat henkilöt
 • kansainvälistä suojelua tarvitsevat tai muutoin humanitaarisista syistä matkustavat henkilöt
 • pakottavat perheasiat (esimerkiksi oman lapsen syntymä, lähiomaisen vakava sairaustapaus, omat häät, seurustelusuhde) tai muut pakottavat henkilökohtaiset syyt
 • muu välttämätön ja perusteltu syy, esimerkiksi ulkomaisten tiedotusvälineiden edustajat, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla, ulkomailla asuvan Suomen kansalaisen perheenjäsenen maahan saapuminen.
 • Erityisryhmät (esim. kulttuurin, urheilun, elinkeinoelämän edustajat)

Tarkista ajantasainen ohjeistus mahantuloa koskien Rajavartiolaitoksen Linkki toiselle web-sivustolle.sivuilta. Muistutamme, että rajaviranomaiset tarkistavat jokaisen tapauksen erikseen maahan saapumisen yhteydessä. Suurlähetystö ei ole vastuussa tarkastuksen tuloksista.

Suomeen haluavien henkilöiden tulee ottaa huomioon, että matkustaminen turismin vuoksi ei ole sallittu. Matkustajien tulee itse selvittää ajantasaiset säännökset ja arvioida täyttääkö hän vaatimukset. Matkustajien tulee myös selvittää sen maan rajoitukset ja säännökset, jossa mahdollinen välilasku tehdään.

Matkailijan palattua Suomeen

Sisärajavalvonnan piiriin kuuluvista maista Suomeen tuleville henkilöille suositellaan 10 vuorokauden omaehtoisesta karanteeniaLinkki toiselle web-sivustolle.. Tällöin tarpeettomia fyysisiä kontakteja on syytä välttää ja kodin ulkopuolella liikkuminen tulisi rajoittaa vain välttämättömään. Hengitystieoireiden ilmentyessä henkilön tulee ottaa välittömästi yhteys terveydenhuoltoon. Katso tarkemmat ohjeet THL:nLinkki toiselle web-sivustolle. sivuilta. Maahantulijoita voidaan myös ohjata vapaaehtoiseen koronatestiin lentokentällä tai satamassa, ja lääkäri voi määrätä riskiarvion perusteella karanteeniin.

Korkeamman ilmaantuvuuden maasta palatessaan Suomessa asuva voi 1.10. alkaen lyhentää omaehtoista karanteenia kahdella vapaaehtoisella koronatestillä. Alle 72 tunnin maassa oleskelu ei edellytä toista testiä eikä omaehtoista karanteenia. Lue lisää karanteenikäytännöstä ja testauksesta THL:n sivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle. tai täältäLinkki toiselle web-sivustolle..

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut suosituksen Linkki toiselle web-sivustolle.kasvomaskin käytöstä muun muassa joukkoliikenteessä ja riskialueelta palatessa sekä karanteenin aikana kodin ulkopuolella liikkuessa. Kaikessa liikenteessä on edelleen muistettava välttää fyysisiä kontakteja ja säilytettävä turvaväli muihin ihmisiin sekä noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Poistuttaessa lentokentältä tai satamasta suositellaan oman auton tai taksin käyttöä.

Lisätietoja suomalaisille

Liman- suurlähetystö FacebookissaLinkki toiselle web-sivustolle.

Ulkoministeriö pyytää kaikkia Perussa pysyvästi asuvia ja siellä matkustavia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle.

Koronaviruksen vaikutukset matkustamiseen: Ulkoministeriö: tarpeetonta matkustamista on hyvä välttää

Ulkoministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Ulkoministeriö: Nettikonsuli-sivu FacebookissaLinkki toiselle web-sivustolle.

THL on julkaissut ohjeita Suomeen saapuville matkustajille sekä tietoa koronaviruksesta yleensäLinkki toiselle web-sivustolle.

Valtioneuvoston kanslia: Tietoa ja neuvontaa koronaviruksestaLinkki toiselle web-sivustolle.

Suurlähetystön poikkeava asiakaspalvelu koronavirustilanteessa

Pyydämme ensisijaisesti lähettämään konsuliasioihin, Ecuadorin koronavirustilanteeseen ja matkustamiseen liittyvät tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen sanomat.lim@formin.fi. Vastaamme viesteihin mahdollisimman nopeasti saapumisjärjestyksessä. Suurlähetystön puhelinlinja on auki arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 10-13 (Perun aikaa) numerossa +51 122 244 66. 

Asiakkaita otetaan vastaan vain ajanvarauksella. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä kiireellisissä hätätapauksissa palvelee UM:n päivystyskeskus 24/7: paivystys.um@formin.fi tai +358 9 1605 5555. 

Lisätietoja asiakaspalvelusta sekä passien, VTJ-ilmoituksien, oleskelulupien ja viisumien vastaanotosta löydät Suurlähetystön asiakaspalveluLinkki toiselle web-sivustolle. - tiedotteestamme.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen Linkki toiselle web-sivustolle.tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen sanomat.lim@formin.fi.