Koronavirusuutiset Tunisiassa

Koronavirusuutiset Tunisiassa

Helmikuun 1. päivä alkaen kaikkien Tunisiaan saapuvien matkustajien tulee viettää seitsemän päivän omakustanteinen karanteeni ennakkoon varatussa, Tunisian viranomaisten määrittämässä hotellissa. Kaikkien maahan saapuvien tulee edelleen esittää negatiivinen PCR-testi, joka on tehty enintään 72 h ennen matkustamista. Lisäksi matkailijoiden tulee ennen matkaa täyttää netissä terveysilmoitus https://app.e7mi.tn. Ulkonaliikkumiskieltoa klo 20-05 välillä pidennettiin 7.3.2021 saakka.

Maakohtaiset rajoitukset

Helmikuun 1. päivä alkaen kaikkien Tunisiaan saapuvien matkustajien tulee viettää seitsemän päivän omakustanteinen karanteeni ennakkoon varatussa hotellissa. Hotellivaraus ja maksutodistus tulee esittää saavuttaessa. Karanteenihotelleja on kaksikymmentä eri puolilla maata. Listaus hotelleista löytyy terveysministeriön Facebook-sivulta. Karanteenin päätteeksi matkustajan tulee tehdä omakustanteinen PCR-testi. Jos testi on negatiivinen, karanteenista voi poistua.

Terveysministeriön karanteenikomissio voi myöntää erityisistä ammatillisista, terveydellisistä tai perhesyistä luvan karanteenin välttämiseksi. On matkustajan omalla vastuulla selvittää erityisluvan hakeminen.

Kaikkien maahan saapuvien tulee edelleen esittää negatiivinen PCR-testi, joka on tehty enintään 72 h ennen matkustamista. Lisäksi matkailijoiden tulee ennen matkaa täyttää netissä terveysilmoitus (https://app.e7mi.tn). Ilmoitus lähetetään netissä ja vastauksena saatu QR koodi tulee esittää sekä lentoasemalla lähtöselvityksessä että Tunisiaan saavuttaessa.

On tärkeää, että matkustaja aina tarkistaa viimeisimmät ohjeet lentoyhtiöltään ja paikallisviranomaisilta, myös transit-maiden osalta. 

Tunisian ulkonaliikkumiskieltoa klo 20-05 välillä pidennettiin 7.3.2021 saakka. Maakuntien (gouvernorats) välillä matkustaminen on kielletty ilman ammatillista, lääketieteellistä tai koulutukseen liittyvää poikkeuslupaa. Julkisilla paikoilla kokoontumiset on kielletty.

Terveyshuomiot

Tunisiassa on maskipakko tietyissä julkisissa tiloissa, kuten asemilla ja kauppakeskuksissa sekä liikennevälineissä. Viranomaiset ovat julkaisseet seurantasovelluksen tautitapausten seurantaan, mutta käyttö on toistaiseksi ollut rajallista.

 Koronapotilaita hoidetaan sekä julkisissa sairaaloissa että joillakin yksityisklinikoilla. Terveydenhuollon ylikuormittuminen on mahdollista.

Jos henkilö epäilee sairastuneensa koronaan, hänen tulee soittaa paikalliseen hätänumeroon (+216) 190 (SAMU, Services d’aide médicale urgente). Terveydenhoitohenkilökunta tulee potilaan luokse tutkimaan hänet. Jos hätänumero on ruuhkautunut, kannattaa soittaa suoraan terveysasemalle tai -klinikalle. Mahdollisesti tartunnan saaneen ei tule itse saapua terveysasemalle mahdollisen tartunnan välttämiseksi. Lisätietoa koronasta saa terveysviranomaisten infonumerosta (+216) 80 10 19 19.

Edustusto kehottaa seuraamaan paikallisuutisia ja esimerkiksi Tunisian kansallisen sairausobservatorion (Observatoire National des Maladies Nouvelles et Emergentes) tiedotteita viimeisimpien tietojen saamiseksi. Lisätietoa löytyy myös viranomaisten ylläpitämältä COVID-19-Facebook-sivustolta.

Viisumin ja oleskeluluvan jatkaminen

Suomi keskeytti muiden Schengen-maiden tavoin tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa 19. maaliskuuta alkaen. Määriteltyjen erityisryhmien viisumihakemuksia otetaan pandemian aikana rajoitetusti vastaan kaikissa Suomen maahantuloasioita hoitavissa edustustoissa. Edustuston asiakaspalvelu palvelee myös suomalaisia passiasiakkaita ja tunisialaisia oleskelulupahakijoita ennalta sovitusti.

Edustuston puhelinpalvelu on avoinna klo 8.30 ja 12.30 välisenä aikana.

Yhteystiedot:

P. +216 71 861 777

E-mail: sanomat.tun@formin.fi

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. Jos matkustusilmoituksessasi ei ole päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.