Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirusuutiset Tunisiassa

Koronavirusuutiset Tunisiassa

Suurlähetystö yhdessä ulkoministeriön kanssa seuraa koronavirustilanteen kehittymistä maailmalla. Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa lentoyhtiöltäsi sekä matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta.

Maahantulosäännökset

Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa lentoyhtiöltäsi sekä matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi Tunisian suurlähetystöstä Helsingistä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Huomoithan, että myös kauttakulkumaat voivat asettaa omia maahantulorajoituksia.

Pakettimatkailijan tulee selvittää tarkat ohjeet matkayhtiöltään.

Tunisian paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita voi seurata alla olevista linkeistä:

Terveyshuomiot

Tunisiassa on maskipakko julkisissa tiloissa, kuten asemilla ja kauppakeskuksissa sekä liikennevälineissä. 

Koronapotilaita hoidetaan sekä julkisissa sairaaloissa että joillakin yksityisklinikoilla. Terveydenhuolto on ylikuormittunut ja esimerkiksi tehohoitopaikoista ja hapesta on ajoittain puutteita.

Jos henkilö epäilee sairastuneensa koronaan, hänen tulee soittaa paikalliseen hätänumeroon (+216) 190 (SAMU, Services d’aide médicale urgente). Terveydenhoitohenkilökunta tulee potilaan luokse tutkimaan hänet. Jos hätänumero on ruuhkautunut, kannattaa soittaa suoraan terveysasemalle tai -klinikalle. Mahdollisesti tartunnan saaneen ei tule itse saapua terveysasemalle mahdollisen tartunnan välttämiseksi. Lisätietoa koronasta saa terveysviranomaisten infonumerosta (+216) 80 10 19 19.

Edustusto kehottaa seuraamaan paikallisuutisia ja Tunisian kansallisten viranomaisten tiedotteita:

Kuten aina, matkustajalla on syytä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdollisen kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutuksesi.

Edustuston asiakaspalvelu

Edustusto palvelee Suomen kansalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia konsulipalvelulain mukaisesti. Edustusto palvelee asiakkaita myös passi- ja notaariasioissa sekä esimerkiksi väestörekisteröintejä koskevissa asioissa.

Ajanvarauspyynnöt ja tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen visa.tun(a)formin.fi. Edustuston puhelinpalvelu on avoinna ma - pe klo 8.30 ja 12.30 välisenä aikana.

Viisumihakemusten jättö ainoastaan ajanvarauksella Suomen viisumikeskukseen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)Tunisissa. Lisätietoja sallitusta ulkorajaliikenteestä saa Rajavartiolaitoksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) verkkosivuilta.

Hätätapauksissa voit soittaa ulkoministeriön päivystysnumeroon +358 9160 55555 tai sähköpostitse paivystys.um(a)formin.fi. Ulkoministeriön päivystys palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Lisätietoja hätätilanteissa toimimisesta saat ulkoasianministeriön päivystyksen verkkosivuilta (avautuu uuteen ikkunaan).

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan), jotta voimme lähettää sinulle tiedotteita sähköpostitse ja tekstiviestitse.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen visa.tun(a)formin.fi.