Ny ambassadör till Finlands ständiga representation vid Europarådet samt sidoackreditering till Venezuela

Vid sitt sammanträde den 5 februari beslutade statsrådet att föreslå, att republikens president utnämner utrikesrådet Satu Mattila-Budich till chef för den ständiga representationen vid Europarådet i Strasbourg i Frankrike från och med den 1 september 2015.

För närvarande arbetar Mattila-Budich som ledande sakkunnig vid Finlands ambassad i Riga. Innan dess var hon ansvarig tjänsteman för Östersjöstaternas råd (CBSS) samt även ordförande under Finlands ordförandeskapsperiod. Åren 2007-2011 var hon chef för Finlands ambassad i Singapore.

Mattila har även tjänstgjort vid Finlands ständiga representationer vid FN i Genéve och New York, vid ambassaderna i New Delhi och Washington D.C. samt i Tokyo, där hon även var ministerråd.  Vid ministeriet har Mattila-Budich arbetat på protokollavdelningen och politiska avdelningen.  Åren 2001-2004 var hon chef för enheten för den nordliga dimensionen på östavdelningen

Mattila-Budich inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1983.

Dessutom beslutade statsrådet att föreslå, att republikens president sidoackrediterar chefen för Finlands ambassad i Chile, ambassadör Mika-Markus Leinonen, till Venezuela.

För mera information: personaldirektören Vesa Lehtonen, tfn 0295 351 439

Euroopan neuvosto