Haitin jälleenrakennus tarjoaa suomalaisille yrityksille mahdollisuuksia

Maanjäristyksestä pahoin kärsineessä Haitissa tarvitaan apua sekä nopeaan elpymiseen että varsinaiseen jälleenrakennusvaiheeseen. Jälleenrakennus tarjoaa suomalaisille yrityksille liiketoimintamahdollisuuksia.

Maanjäristyksen jälkeen edessä on massiivinen jälleenrakennus: teiden ja talojen ohella järistys vei valtavasti osaamista. Kuva: UN Photo/Logan Abass Maanjäristyksen jälkeen edessä on massiivinen jälleenrakennus: teiden ja talojen ohella järistys vei valtavasti osaamista. Kuva: UN Photo/Logan Abass

Toistaiseksi suunnitteluasteella oleva jälleenrakennus tarjoaa suomalaisille yrityksille mahdollisuuksia   infrastruktuurin, kuten uudisasuntojen, rakentamisessa.

Yritykset voivat päästä mukaan hankintoihin kansainvälisten rahoituslaitosten ja järjestöjen, EU:n sekä Haitissa toimivien suomalaisten tai muiden organisaatioiden kautta. Yrityksiä neuvotaan hyödyntämään Finpron Washingtonissa toimivaa hankeneuvontaa.

Ulkoasiainministeriö ja Finpro järjestivät asiasta tiedotustilaisuuden tiistaina 23.2.2010. Tilaisuudessa jaettiin Haitin jälleenrakennukseen liittyvää aineistoa, muun muassa kansanedustajan esittämä kirjallinen kysymys "Hirsirakentamisen ja -rakennusten kehitysyhteistyövienti maanjäristysherkille alueille" ja ulkomaankauppa- ja kehitysministerin siihen antama vastaus.

Haiti: Kansanedustajan kirjallinen kysymys ja ulkomaankauppa- ja kehitysministerin vastaus 15.2.2010 (PDF) (avautuu uuteen ikkunaan)

Haitin avustaminen: kehityspoliittisen osaston päällikön Jorma Julinin esitys 23.2.2010 (PDF) (avautuu uuteen ikkunaan)
Ulkoministeriö, tiedotustilaisuus 23.2.2010

Tilanne Haitissa: ulkoministeriön yhteenveto 18.2.2010 (PDF) (avautuu uuteen ikkunaan)
(Ulkoministeriö Amerikan ja Aasian osasto, Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikkö 18.2.2010)