YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Maria Fernanda Espinosa nuorten rauhankonferenssiin Suomeen

Ulkoministeri Timo Soini ja YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Maria Fernanda Espinosa tapaavat Helsingissä keskiviikkona 6. maaliskuuta ja keskustelevat ajankohtaisista kansainvälisistä teemoista sekä erityisesti nuorten roolista rauhanvälityksessä ja rauhanprosesseissa. Espinosa vierailee Suomessa Helsingissä 5.-6.3. järjestettävän YK:n kansainvälisen nuorisokokouksen yhteydessä.

”Kestävää rauhaa on mahdotonta saavuttaa, jos kaikki yhteiskunnan osapuolet eivät ole sitä rakentamassa. Siksi nuorten ja naisten osallistumisen korostaminen on ensisijaista. Tämän tapahtuman järjestäminen Helsingissä on osa Suomen aktiivista panostusta nuorten myönteisen roolin ja osallisuuden tukemiseen rauhanprosesseissa” ulkoministeri Timo Soini toteaa.

YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Maria Fernanda Espinosa on nuorten rauhankonferenssin pääpuhuja ja tapaa kokouksen yhteydessä myös kokoukseen osallistuvia nuoria sekä suomalaisia nuorisovaikuttajia.

Ulkoministeri Soini ja puheenjohtaja Espinosa tapasivat viimeksi syyskuussa New Yorkissa yleiskokouksen korkean tason viikon yhteydessä. Equadorin entinen ulkoministeri Maria Fernanda Espinosa on vasta neljäs nainen YK:n yleiskokouksen puheenjohtajana. Espinosa on ilmoittanut edistävänsä kaudellaan erityisesti seuraavia teemoja:  nuoriso, rauha ja turvallisuus, sukupuolten välinen tasa-arvo, YK:n uudistaminen, siirtolais- ja pakolaiskysymykset, ympäristöasiat, säällinen työ sekä vammaisten oikeudet.

Lisätietoja: erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581, lähetystöneuvos Anna Salovaara, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö, puh. 050 439 1318.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi