YK:n vähiten kehittyneiden maiden konferenssi tarjoaa Suomelle mahdollisuuden vahvistaa kumppanuuksia

Valtiosihteeri Johanna Sumuvuori johtaa Suomen kansallista valtuuskuntaa YK:n vähiten kehittyneiden maiden konferenssissa Dohassa, Qatarissa. Suomen kehitysyhteistyörahoituksesta yli kolmasosa on suunnattu vähiten kehittyneille maille. Samoin suurin osa Suomen kahdenvälisistä kumppanimaista on vähiten kehittyneitä maita.

Konferenssi tarjoaa Suomelle mahdollisuuden vahvistaa kumppanuuksia vähiten kehittyneiden maiden kanssa ja tuoda esiin Suomessa kehitettyjä hyviä käytäntöjä ja innovaatioita. Konferenssiin osallistuminen lähettää myös poliittisen viestin maiden merkityksestä Suomelle.

”Maailmassa on nykyään 46 vähiten kehittynyttä valtiota, joita yhdistää laajamittainen köyhyys sekä haavoittuvuus taloudellisille ja luonnonkatastrofeille sekä tartuntataudeille. Suomi haluaa tukea näitä maita niiden kehityksessä. Tämä on sekä niiden että Suomen etu”, toteaa valtiosihteeri Sumuvuori.

Dohan konferenssi kokoaa valtiot ympäri maailmaa yhteen edistämään vähiten kehittyneiden maiden asemaa. Lisäksi konferenssiin osallistuvat sekä yksityissektori että kansalaisyhteiskunnan edustajat. Konferenssi järjestetään kymmenen vuoden välein.

Valtiosihteeri Sumuvuori osallistuu konferenssiin 6.–8. maaliskuuta ja pitää Suomen kansallisen puheenvuoron. Konferenssiin osallistuu myös presidentti Tarja Halonen.

Presidentti Halonen on avainpuhuja konferenssin pyöreän pöydän keskustelussa, joka käsittelee kansalaisiin ja ihmisoikeuksiin panostamista vähiten kehittyneissä maissa.

Lisätietoja

  • Petra Paasilinna, yksikönpäällikön sijainen, YK:n kehitys- ja innovaatiokysymysten yksikkö, puh. +358 50 478 3840
  • Hanna Gehör, presidentti Halosen neuvonantaja, YK:n kehitys- ja innovaatiokysymysten yksikkö, puh. +358 295 350 641
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi