Ulkoministeri Soinin koulukiertue jatkuu

Ulkoministeri Soinin syksyllä 2017 käynnistämä koulukiertue jatkuu tänä keväänä Kiteellä, Oulussa ja Muhoksella. Soini vierailee perjantaina 22.3. Kiteen lukiossa ja maanantaina 25.3. Muhoksen lukiossa ja Oulun normaalikoulussa.

Koulukiertueen teemana on ulko- ja turvallisuuspolitiikan merkitys väkivaltaista radikalisoitumista ennalta ehkäisevässä työssä. Väkivaltainen radikalisoituminen on maailmalla ja Suomessakin kasvava uhkatekijä, jota ehkäistään muun muassa aktiivisella ihmisoikeuspolitiikalla, vahvistamalla naisten ja tyttöjen asemaa sekä rauhanvälityksen ja kriisinhallinnan keinoin. Kansainvälinen yhteistyö kaikilla näillä aloilla on tärkeää.

”Väkivalta on yksiselitteisesti väärin. Viha on tuhoava voima. Väkivaltainen radikalisoituminen, siinä missä muutkin globaalit turvallisuusuhat edellyttävät yhteistyötä. Yksikään valtio ei pysty ratkaisemaan näitä yksin”, ministeri Timo Soini muistuttaa.

Ulkoministeri Soini on kiertänyt kouluja vuoden 2017 marraskuusta alkaen niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin. Koulukiertueen tavoitteena on ollut tavata nuoria ja keskustella nuorten osallistumisesta ja yhteiskunnallisista vaikutusmahdollisuuksista.

”Tämä teema on koko ajan mitä ajankohtaisin. Sanomani on selvä; ihmisarvon puolesta radikalisaatiota vastaan. Tärkeä osa vierailua on keskustelu ja kysymykset. Nuorten kanssa on kiitollista keskustella, he kuuntelevat ja haastavat.”

Lisätietoja: Ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh +358 46 923 4581.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi