Ulkoministeri Soini ja Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström keskustelevat ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä

Ulkoministeri Soini ja Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström keskustelevat ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä

Ulkoministeri Timo Soini tapaa Ruotsin tuoreen hallituksen ulkoministerinä jatkavan Margot Wallströmin 29.1.2019 Hanasaaren ruotsalais–suomalaisessa kulttuurikeskuksessa. Kyseessä on ministeri Wallströmin ensimmäinen virallinen ulkomaanvierailu pääministeri Löfvenin II hallituksen ministerinä.

Tapaamisessa keskustellaan muun muassa Suomen ja Ruotsin syventyneestä ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä, Arktisen alueen kysymyksistä, transatlanttisista suhteista sekä vaihdetaan näkemyksiä ajankohtaisista EU-aiheista.

Tapaaminen järjestetään ministereiden syksyllä 2017 lanseeraaman vuosittaisen Hanalys-konferenssin yhteydessä. Nyt toista kertaa järjestettävä konferenssi keskittyy Suomen ja Ruotsin ulko- ja turvallisuuspoliittiseen yhteistyöhön. Molemmat ministerit pitävät tilaisuudessa puheenvuoron, jossa tarkastellaan Suomen ja Ruotsin rooleja muuttuvassa Euroopassa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 9234 581 sekä lähetystöneuvos Ann-Christine Krank, Pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. +358 50 4325 243.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi