Ulkoministeri Haavisto Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokoukseen Strasbourgiin

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen (PACE) kesäistunnon yhteydessä järjestettävään korkean tason paneeliin 21. kesäkuuta. Lisäksi ministerin ohjelmassa on kahdenvälisiä tapaamisia.

Korkean tason paneelikeskustelun teemana on demokraattisen turvallisuuden säilyttäminen Euroopassa. Ulkoministeri Pekka Haaviston ohella tilaisuudessa puhuvat PACE:n puheenjohtaja Tiny Kox, Euroopan neuvoston ministerikomitean tuore puheenjohtaja, Irlannin ulkoministeri Simon Coveney, Euroopan neuvoston pääsihteeri Marija Pejčinović Burić sekä valkovenäläinen oppositiojohtaja Svetlana Tsihanouskaja.

PACE:n korkean tason paneeli on osa keskustelua Euroopan turvallisuudesta ja Euroopan neuvoston roolista tulevaisuudessa. Venäjän jäsenyys Euroopan neuvostossa lakkautettiin maaliskuussa maan hyökättyä Ukrainaan ja rikottua räikeästi kansainvälistä oikeutta ja järjestön perussääntöä. Uudessa tilanteessa 46 jäsenvaltion järjestön prioriteetit on määriteltävä uudelleen. Akuuteimpana asiana Euroopan neuvoston agendalla on Ukrainan ja ukrainalaisten tukeminen.

”Tarvitsemme vahvan Euroopan neuvoston, joka pystyy varmistamaan ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen Euroopassa ja sitä kautta estämään sotia ja konflikteja tulevaisuudessa. Tässä myös yhteistyö kansalaisyhteiskunnan kanssa on Suomelle prioriteetti”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Lisätietoja

  • Laila Clyne, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. 0295 350 492
  • Tarja Kangaskorte, yksikönpäällikkö, Ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, 0295 350 292
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi