Ekonomiska samarbetskommissionen mellan Finlands och Rysslands regeringar sammanträder i Helsingfors

Pressmeddelande 41/2004
19.2.2004


Ekonomiska samarbetskommissionen mellan Finlands och Rysslands regeringar sammanträder i Helsingfors fredagen den 20 februari. Som ordförande för kommissionens finländska deltagare fungerar utrikeshandels- och utvecklingsminister Paula Lehtomäki och Rysslands delegation leds av ministern för ekonomisk utveckling och handel German Gref.

På dagordningen finns det allmänna handelsläget mellan Finland och Ryssland, särskilt de finländska investeringarna i Ryssland. Även avtalet om skydd av investeringar, som fortfarande är öppet, finns på den ekonomiska samarbetskommissionens dagordning. Dessutom diskuteras skogs- och energifrågor. När det gäller energifrågorna har man bland annat för avsikt att diskutera Rysslands planer på att bygga en råoljepipeline till Murmansk.

I samband med mötet träffar minister Gref även republikens president Tarja Halonen och representanter för den finländska företagsvärlden.

Närmare upplysningar: ambassadrådet Timo Kienanen, utrikesministeriets Rysslandsenhet, tfn 160 55 616, mobiltfn 040 824 6325 och minister Paula Lehtomäkis pressattaché Anna Tonttila, tfn 160 55 356, mobiltfn 040 513 1669.







Venäjä