Reetta Purontakanen lehdistö- ja kulttuurivirkamieheksi Tokioon

Ulkoministeriö on nimittänyt Reetta Purontakasen määräaikaiseksi lehdistö- ja kulttuurivirkamieheksi Suomen Tokion-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa 22.10.2020.

Reetta Purontakanen. Kuva: Kimmo Räisänen

Tokioon Reetta Purontakanen siirtyy ulkoministeriön viestintäosastolta, jossa hän on työskennellyt vuoden 2018 alusta lähtien. Ennen siirtymistään ulkoministeriön palvelukseen Purontakanen on työskennellyt mm. Euroopan unionin siviilikriisinhallintatehtävissä ja Ison-Britannian Suomen-suurlähetystön viestintäpäällikkönä.

Hänellä on pitkä ja laaja viestintäkokemus sekä tuore näkemys tulevan tehtävän sisällöstä. Purontakasella on aikaisemman uransa pohjalta monipuolinen osaaminen niin yhteiskuntasuhteista ja maakuvatyön strategisesta suunnittelusta kuin kriisiviestinnästä ja yhteistyöstä kansainvälisen median kanssa. Koulutukseltaan hän on sotatieteen maisteri King’s College London yliopistosta.

”Lähden Japaniin innostunein mielin. Suomeen ja suomalaiseen kulttuuriin suhtaudutaan Japanissa positiivisesti ja niistä ollaan kiinnostuneita. Tälle hyvälle pohjalle haluan rakentaa dialogin kautta entistä laajempaa maakuvatyötä, joka on kiinni tässä ajassa ja sen haasteissa. On ilo ja etuoikeus auttaa japanilaista yleisöä löytämään uusia suomalaisia elämyksiä”, Purontakanen sanoo.

Lehdistö- ja kulttuurivirkamies vaikuttaa viestinnän, kulttuurin ja muun promootion keinoin Suomen tavoitteiden edistämiseen ja maakuvaan keskeisissä kohderyhmissä Japanissa. Tarkoituksena on edistää Suomen kiinnostavuutta eri alojen yhteistyökumppanina. Tehtävänä on lisäksi toimia läheisessä yhteistyössä Tokion Team Finland -toimijoiden kanssa sekä osallistua edustuston raportointitoimintaan soveltuvin osin.

Lisätietoja: viestintäosaston apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. 0295 351 351 sekä Reetta Purontakanen, puh. 050 331 8186.