Naiset julkishallinnon johtotehtävissä - suomalaisbrittiläinen tapaaminen

Johtavia virkanaisia Suomesta ja Isosta-Britanniasta kokoontuu Helsinkiin ulkoministeriön isännöimään tapaamiseen perjantaina 31. elokuuta ja lauantaina 1. syyskuuta. Mukaan on kutsuttu myös edustajat Latviasta, Liettuasta ja Virosta. Tilaisuuden tavoitteena on vaihtaa kokemuksia ja pohtia erityisesti julkishallinnon naisjohtajien koulutusta. Tapahtuman toivotaan myös edistävän verkottumista ja yhteistyötä osallistujien välillä.

Tapaamisen avaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Muita suomalaisia esiintyjiä ovat sosiaaliministeri Maija Perho, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Haatainen, tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen, sekä naisjohtajakoulutuksen asiantuntijat, tohtori Liisa Horelli ja konsultti Eeva Hänninen-Salmelin.

Ison-Britannian valtuuskuntaa johtaa kansanedustaja, parlamentaarinen valtiosihteeri Margaret Moran, joka toimii pääministerin kanslian tasa-arvoyksikössä ministeri, paronitar Sally Morganin apulaisministerinä. Hän on erikoistunut naiskysymyksiin, perhepolitiikkaan ja ihmisoikeuksiin. Karen West ja Roisin Murray johdattelevat tapaamisen osanottajat erityisesti naisjohtajille tarkoitettuihin koulutusmenetelmiin, joita Ison-Britannian hallintokorkeakoulussa on kehitetty jo useiden vuosien ajan. Ison-Britannian naistutkimusta ja johtajakoulutusta edustaa Cardiffin yliopiston professori Teresa Rees, joka on myös Walesin tasa-arvovaltuutettu ja toimii Euroopan komission neuvonantajana sukupuolten tasa-arvoon liittyvissä kysymyksissä. Professori Joan Stringer lukeutuu myös alan johtaviin asiantuntijoihin ja toimii samalla Skotlannin tasa-arvovaltuutettuna.

Latviaa edustaa valtioneuvoston kanslian päällikkö Gunta Veismane, Liettuaa tasa-arvovaltuutettu Ausrine Burneikiene ja Viroa valtiosihteeri Aino Lepik von Wiren.

Tapaamiseen osallistuu yli 60 eri ministeriöitä, parlamentteja ja muuta julkishallintoa edustavaa osanottajaa.

Lisätietoja:
lehdistöneuvos Erja Tikka, ulkoministeriö, puh 1341 5818, sähköposti erja.tikka@formin.fi.
Lisätietoja brittivaltuuskunnasta : lehdistösihteeri Victoria Harrison, Ison-Britannian suurlähetystö,
puh 2286 5240, sähköposti victoria.harrison@fco.gov.uk.
Tilaisuuden ohjelma (englanniksi)