Ministeri Tavio vierailulle Intiaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio matkustaa New Delhiin, Intiaan 22.–23. marraskuuta suomalaisen yritysdelegaation kanssa. Vierailun aikana ministeri Tavio tapaa Intian ministereitä ja elinkeinoelämän edustajia sekä osallistuu India Nordic-Baltic Business Conclave –tapahtumaan.

Vierailun tavoitteena on vahvistaa Suomen tunnettuutta Intian kasvavilla markkinoilla, tiivistää kaupallistaloudellista yhteistyötä Suomen ja Intian välillä sekä vahvistaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden kaupallista profiilia Intiassa.

Vierailulla vahvistetaan kaupallistaloudellista yhteistyötä Suomen ja Intian välillä tuomalla esiin suomalaista huippuosaamista erityisesti kestävyyden ja digitalisaation osalta. Lisäksi vierailulla pyritään edistämään yhteistyötä Pohjoismaiden sekä Baltian maiden liike-elämän toimijoiden välillä Intiassa. Maaryhmän teknologinen huippuosaaminen ja Intian valtava markkina tarjoavat molemminpuolisia taloudellisia mahdollisuuksia. Intia on maailman väkirikkain maa, ja sen talouskasvu on viimeiset vuodet pysytellyt seitsemän prosentin tuntumassa. Maan ennustetaan nousevan maailman kolmanneksi suurimmaksi taloudeksi vuosikymmenen loppuun mennessä, joten sen poliittinen ja taloudellinen painoarvo tulee jatkossa vain kasvamaan. 

Toista kertaa järjestettävä Intialaisen teollisuusliitto CII:n ja Intian ulkoministeriön järjestämä India Nordic-Baltic Business Conclave –tapahtuma tuo yhteen useita sidosryhmiä rakentamaan ja vahvistamaan kumppanuuksia keskeisillä sektoreilla. Tapahtuman avaa Intian ulkoministeri Subrahmanyam Jaishankar. Ministeri Tavio pitää tapahtumassa Suomen kansallisen avauspuheenvuoron. Lisäksi Ministeri Tavio toimii uusiutuvaa energiaa koskevan osuuden pääpuhujana ja osallistuu korkean tason paneelikeskusteluun.

”Intia on valtava ja vauhdilla kasvava markkina, jonka kehitystarpeisiin suomalainen huippuosaaminen vastaa erinomaisesti. Kumppanuudet tärkeissä teemoissa, kuten digitalisaatio ja kestävyys, tarjoavat mittavaa kasvupotentiaalia tilaisuuteen tarttuville suomalaisille yrityksille”, ministeri Tavio toteaa.

Vierailun aikana ministeri Tavio tapaa kahdenvälisesti Intian kauppa- ja teollisuusministerin, öljystä ja maakaasusta vastaavan ministerin sekä uusista ja uusiutuvista energiamuodoista vastaavan ministerin. Lisäksi ohjelmaan sisältyy korkean tason tapaamisia intialaisten monialayritysten ja ajatushautomoiden kanssa yhdessä yritysdelegaation kanssa. 

Ministeri Tavion johtama yritysdelegaatio koostuu useista suomalaisista yrityksistä, joista osa tähtää nykyisen markkinaosuutensa ja toimintansa kasvattamiseen, ja osa puolestaan etsii Intiasta uutta markkinaa ja kansainvälistymistä. Yritysdelegaatioon kuuluu muun muassa energia-, rakennus-, kiertotalous-, ICT- ja kvanttialojen toimijoita. 
 

Lisätietoja

  • Janna Rantanen, ministerin erityisavustaja, puh. 0295 351 054
  • Juha Niemi, apulaisosastopäällikkö, Amerikan ja Aasian osasto, puh. 295 350 232
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.