Ministeri Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien virtuaaliseen kokoukseen 26. huhtikuuta. Kokouksen pääaiheita ovat Pohjoismaiden ministerineuvoston lähialueyhteistyö Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen valossa, pohjoismainen kriisiajan yhteistyö sekä Pohjoismaiden ministerineuvoston ja Pohjoismaiden neuvoston välisen vuoropuhelun kehittäminen ministerineuvoston budjettiin liittyen.

Kokoukseen on kutsuttu myös Norjan ympäristö- ja ilmastoministeri Espen Barth Eide, jonka kanssa yhteistyöministerit keskustelevat kestävään kehitykseen liittyvästä pohjoismaisesta yhteistyöstä ja vihreän siirtymän uusista aloitteista ja mahdollisuuksista. Pohjoismaiden pääministereiden yhteinen visio 2030 linjaa, että Pohjolasta rakennetaan maailman kestävintä ja integroituneinta aluetta vuoteen 2030 mennessä.

”Pohjolalla on hyvät edellytykset toimia kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän kärkijoukoissa. Olemme Pohjoismaiden ministerineuvostossa vahvistaneet ympäristö- ja ilmastoyhteistyöhön suunnattavia resurssejamme huomattavasti muutaman viimeisen vuoden aikana. Vihreä siirtymä on välttämättömyys, jonka toimeenpanoa uudet panostuksemme osaltaan tukevat”, ministeri Blomqvist toteaa.    

Ministerit saavat kokouksessa myös katsauksen ministerineuvoston vuosia 2021–2024 koskevan toimintasuunnitelman toimeenpanon edistymisestä sekä ministerineuvoston sihteeristön taloushallinnon vahvistamiseen liittyvistä toimista.

Lisätietoja

  • Ville Andersson, pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön vt. päällikkö, puh. +358 50 348 1575, etunimi.sukunimi@formin.fi
  • Carolina Nordling, ministerin erityisavustaja, puh. +358 295 150 278, etunimi.sukunimi@gov.fi