Suomi tiivistää yhteistyötä Kanadan kanssa; metsä- ja biotaloudessa lupaavia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio tekee vienninedistämismatkan Kanadaan Nova Scotian provinssiin ja vierailee pääkaupunki Ottawassa 5.–8. helmikuuta.

Ville Tavio

Ministeri Tavio vierailee yhdessä metsä- ja biotalousalan suomalaisyritysten kanssa Nova Scotiassa, missä tavataan provinssin johtoa sekä kartoitetaan yhteistyömahdollisuuksia paikallisten yritysten kanssa. Pääkaupunki Ottawassa ministeri Tavio tapaa Kanadan ulkomaankauppaministeri Mary Ng’n

”Nova Scotia tarjoaa otolliset markkinat suomalaisille yrityksille. Metsä- ja biotalous alueella tarvitsee tehostamista sekä tukea puhtaan siirtymän toteuttamiseen. Suomalaiset yritykset voivat tarjota ratkaisuja kestävään ja tehokkaaseen metsänhoitoon, mukaan lukien digitaaliset sovellukset, koulutus, metsäkoneet sekä uusinta teknologiaa hyödyntävät sahajärjestelmät ja tehokas metsäteollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen”, sanoo ministeri Tavio. 

Ottawassa ministeri Tavio ja Kanadan ulkomaankauppaministeri Mary Ng keskustelevat Suomen ja Kanadan kahdenvälisen kaupallistaloudellisen yhteistyön tiivistämisestä sekä ajankohtaisista globaaleista kauppa- ja talouspoliittisista kysymyksistä. Ministeri Tavio tapaa Ottawassa myös Kanadan pohjoisten asioiden ministeri Dan Vandalin.

”Kanada on Suomelle tärkeä strateginen kumppani ja liittolainen. Jatkamme tämän suhteen tiivistämistä”, painottaa ministeri Tavio.

Lisätietoja

  • Janna Rantanen, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin eritysavustaja, puh. +358 295 351 054
  • Anni Salmia, Kanada-maavastuuvirkamies, puh. +358 295 350 686
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi