Ministeri Blomqvist pohjoismaiseen yhteistyöministerikokoukseen

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist johtaa ylimääräistä pohjoismaista yhteistyöministerikokousta 29.4.2021.

Suomi toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2021. Ylimääräinen ministerikokous 29.4.2021 on kutsuttu koolle päättämään strategisesta selvityksestä, joka koskee pohjoismaista yhteistyötä kriisiaikoina. Selvityksen piiriin kuuluu, miten yhteistyö on toiminut koronakriisin aikana ja mitä on opittu tulevien kriisien varalle. Aiheina on mm. terveyskysymykset, avoimet työmarkkinat ja raja-alueiden haasteet sekä miten ministerineuvostoa voidaan hyödyntää yhteistyössä.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Blomqvist johtaa videoyhteyksin pidettävää kokousta, joka on yhteistyöministereiden toinen Suomen puheenjohtajuuskaudella. Kokouksessa käydään myös läpi talous- ja hankehallintoon liittyviä kysymyksiä sekä annetaan ajankohtaiskatsaus pohjoismaisen yhteistyön vision toteuttamisesta. Pohjoismaisen yhteistyön visio on, että Pohjolasta tulee maailman integroitunein ja kestävin alue vuoteen 2030 mennessä.

Suomen puheenjohtajuusohjelma löytyy digitaalisena julkaisuna(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Lisätietoja: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. +358 295 351 781. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.