Ulkoministeri Valtonen Naton ulkoministerikokoukseen

Ulkoministeri Elina Valtonen osallistuu Naton ulkoministerikokoukseen Naton päämajassa Brysselissä 28.–29. marraskuuta.

Ulkoministerikokouksen keskeisiä aiheita ovat Naton vuonna 2024 järjestettävän Washingtonin-huippukokouksen valmistelut, Ukrainan tukeminen sekä Naton ja EU:n yhteistyö erityisesti Länsi-Balkanilla. Kokouksen yhteydessä järjestetään Nato–Ukraina-neuvoston ensimmäinen istunto ulkoministeritasolla.

”Venäjän laiton hyökkäyssota Ukrainassa on euroatlanttisen turvallisuuden suurin haaste”, kommentoi ulkoministeri Valtonen. ”Nato–Ukraina-neuvoston istunto vahvistaa Vilnan huippukokouksen päätöksiä Ukrainan tukemisen jatkamisesta sekä Ukrainan ja Naton poliittisen suhteen tiivistämisestä. Suomi jatkaa tukeaan Ukrainalle. Päätimme juuri 20. puolustustarvikeapupaketin toimittamisesta Ukrainaan.”

Ulkoministerikokous on tärkeä etappi tulevan Washingtonin-huippukokouksen valmisteluissa. Kokouksen puheenjohtajana toimii Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Naton ja EU:n työistuntoon osallistuu EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell ja Nato–Ukraina-neuvoston työistuntoon Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba.

Lisätietoja

  • Elisa Tarkiainen, ulkoministerin erityisavustaja, puh. 0295 351 029
  • Minna Laajava, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö, puh. 0295 350 128
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi