UKK-palkinto Seppo Zetterbergille

Professori Seppo Zetterberg vastaanotti UKK-palkinnon ulkoministeriössä. Presidentti Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiö on myöntänyt Urho Kekkosen nimeä kantavan tunnuspalkinnon vuonna 2007 professori Seppo Zetterbergille. Palkinnon luovuttu ulkoministeriön valtiosihteeri Pertti Torstila.

Professori Zetterberg on pitkään tutkinut Viron historiaa sekä Suomen ja Viron yhteyttä. Viron tutkimus on saanut uutta merkitystä maan itsenäistyttyä uudelleen ja liityttyä itsenäisenä toimijana kansainväliseen yhteisöön. Myös Suomen ja Viron yhteistyö on saanut uudenlaista merkitystä. Zetterbergin tutkimuksille ja kirjoituksille on samassa yhteydessä tullut aiemmasta poikkeavaa painoa myös Suomen ulkopolitiikan kannalta. Säätiön hallitus haluaa erikseen mainita Zetterbergin kirjoituksista hänen tänä vuonna ilmestyneen laajan Viron historia -teoksen. Zetterbergin tutkimusten aihepiiri muistuttaa myös siitä, että Virolla oli erityinen paikkansa presidentti Kekkosen ajattelussa.

Presidentti Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiö jakaa tunnustuspalkintoja kansainvälisiä kysymyksiä käsittelevien tutkimusten perusteella. Hallituksen puheenjohtaja on professori Jarmo Virmavirta, jäsenet professori Risto Alapuro, professori Harto Hakovirta, filosofian tohtori Jorma Keränen ja professori, ulkoasiainneuvos Juhani Suomi. Säätiö perustettiin ulkoasiainhallinnon henkilöstön keskuudessa vuonna 1971. Se on myöntänyt palkintoja vuodesta 1973 alkaen 38 ansiokkaalle tutkijalle yhteensä noin 100 000 euron arvosta. Säätiön hallituksen puheenjohtaja on professori Jarmo Virmavirta.