Suurlähettiläs Teheraniin, sivuakkreditointi Uuteen-Seelantiin ja ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään valtuutus

Tasavallan presidentti määräsi esittelyssään 8. maaliskuuta suurlähettilään Teheraniin, sivuakkreditoinnin Uuteen-Seelantiin ja ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään valtuutuksen.

Teheranin-suurlähetystö, Iran

Valtioneuvosto nimitti istunnossaan 7. maaliskuuta lähetystöneuvos Jani Raappanan ulkoasiainneuvoksen virkaan 1. toukokuuta 2024 lukien. Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Jani Raappanan Suomen Teheranin-edustuston päällikön tehtävään 1. toukokuuta 2024 lukien.

Jani Raappana siirtyy tehtävään erityistehtävästä ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osastolta. Aiemmin Raappana on toiminut tasavallan presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittisena neuvonantajana vuosina 2023–2024, edustuston päällikön sijaisena Suomen Washingtonin-edustustossa vuosina 2019–2023, pääministerin erityisavustajana vuosina 2017–2019 sekä Kiinan poliittisista asioista vastaavana tiiminvetäjänä ulkoministeriön Aasian ja Amerikan osastolla vuosina 2016–2017. Hän on palvellut Suomen suurlähetystöissä Pekingissä, Tel Avivissa ja Wienissä.

Ulkoministeriön palvelukseen Raappana on tullut vuonna 2004. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteen maisteri.

Jani Raappana.

Ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään valtuutus

Tasavallan Presidentti valtuuttaa ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään, ulkoasiainneuvos Pertti Ikosen toimimaan myös Grenadassa.

Sivuakkreditointi Uuteen-Seelantiin

Tasavallan presidentti sivuakkreditoi Canberran-edustuston päällikön, suurlähettiläs Arto Haapean Uuteen-Seelantiin.

Lisätietoja

  • Kirsti Pohjankukka, henkilöstöjohtaja, puh. 029 535 0038
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi