Johanna Kaprio-Papageorgiou lehdistövirkamieheksi EU-edustustoon

Ulkoministeriö on nimittänyt Johanna Kaprio-Papageorgioun lehdistövirkamieheksi Brysselissä sijaitsevaan Suomen pysyvään EU-edustustoon ajalle 16. elokuuta 2023–31. heinäkuuta 2026.

Kaprio-Papageorgiou siirtyy Brysseliin CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin viestintäpäällikön sijaisen tehtävästä. Kaprio-Papageorgioulla on pitkä kokemus EU- ja kansainvälisen viestinnän tehtävistä. Hän on toiminut muun muassa johtavana asiantuntijana Suomen EU-puheenjohtajakauden viestinnässä valtioneuvoston kansliassa, Coreper-1 -sektorin tiedottajana Suomen pysyvässä edustustossa EU:ssa, tiedottajana ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksessa sekä eri tehtävissä Euroopan komission Suomen-edustustossa. Lisäksi hän toimi ulkoministeriön vuonna 2020 järjestämän Afganistan-apukonferenssin viestintäkoordinaattorina.

Kaprio-Papageorgioulla on Master of Science (MSc) in European Studies -tutkinto London School of Economics and Political Science –yliopistosta sekä yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto Lundin yliopistosta.

Lehdistövirkamies vastaa edustuston mediasuhteista. Päätehtävänä on tiedottaa Euroopan unionin neuvoston toiminnasta ja Suomen kannoista.

Johanna Kaprio-Papageorgiou hymyilee ja katsoo kameraan.
Kuva: Maria Santto

Lisätietoja

  • Kirsi Vanamo-Santacruz, apulaisosastopäällikkö, viestintäosasto, puh. 050 306 8200
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.